27.05 2016

1 minutt å lese

Sjekk når du får 4G der du bor

Nå kan du selv finne ut når du får full 4G-dekning i din kommune. I løpet av neste år er hele Telenors 4G-nett komplett utbygd.

Telenor forserer 4G-utbyggingen, og for første gang kunngjøres utbyggingsplaner helt fram til ferdigstillelse. Dermed kan du følge med på når 4G-nettet står ferdig på de stedene der du bor, jobber eller ferierer.

Telenor gjennomfører en omfattende utbygging og oppdatering av fjerde generasjons mobilnett (4G) i Norge der selskapet i dag har 2G og 3G. På landsbasis vil Telenor i løpet av 2017 ha bygd ut 4G til 99,8 prosent av befolkningen. Mange kunder er selvsagt opptatt av når de får 4G på sitt hjemsted. Telenor har derfor utarbeidet en oversikt over når hver kommune blir ferdig utbygd ut med 4G. All 4G-oppgradering fra Telenor er såkalt 4G+, og 375 kommuner har nå 4G+.

 • Bjørn Isachsen

  Telenor har en tendens til og mene att så lenge det er dekning i sentrum av kommunen, så gjelder det hele kommunene. De fleste som bor i distriktene, vet att vi ikke skal mere en rundt neste sving, så er Telenor et uakseptabelt samarbeids fenomen.

 • Magdaqlena

  Vi hadde E helt til nå, nå fikk vi 3G… Dere snakker aldri om INNLAND.. Vi blir fullstendig holdt utenfor..

 • Dag Notland

  Du glemmer at det ikke er veldig mange år siden det problemet var helt forbeholdt Netcom, 500m utenfor sentrum så fantes det ikke dekning der jeg bodde, og generelt har jeg alltid hatt bedre dekning med Telenor, men de har kommet seg voldsomt de senere årene, det skal de ha!

 • Bjørn Isachsen

  Jeg byr meg ikke om historien, men jeg vil ha nåtid og fremtid. Når det finnes så mange «Rare kundebehandlere i Telenor, så gir jeg dem ikke noe håp. Jeg er lei av og stå langt ute på terrassen for og bruke Telenor. Netcom har heldigvis tatt kundene alvorlig, og kunde kontaktene kaller en spade for en spade

 • Link.no

  Hei Bjørn! Som artikkelen nevner så har vi trappet opp utbyggingen betraktelig, slik at alle basestasjoner blir oppgradert med 4G i løpet av neste år. Dette innebærer at man får 4G på 800MHz som er ideellt for innendørs bruk, hvilket har enda større senderadius og forserer glass, betong, og annet byggmateriale bedre enn hva 2G gjør. I tillegg til dette lansere tale over WiFi snart slik at man kan prate via den trådløse dekningen fra ruteren din, så du forhåpentligvis ikke trenger å vente altfor på utbedring hos deg 🙂
  /Link

 • Link.no

  Hei Magdaqlena! Artikkelen omfatter samtlige basestasjoner i hele landet ikke bare spesifikke deler, så her er 4G på vei til deg også 🙂
  /Link

 • Trond

  Hei. Det sies at alle basestasjoner skal oppgraderes med 4G utstyr noe som høres meget bra ut. Er det ikke så at alle 4G master må mates med fiber? Så vidt jeg vet er det veldig få master som har fibertilknytning i dag.

 • Bjarte Meyer

  Hei på Espelandsdalen camping i Granvin har vi 2G nett får vi og 4G ?

 • Sverre Jan Andersen

  Når jeg søker finner de ikke kommunen våres engang,såher må vi nok vente til det gror mose på oss. Det eneste som vises her er en E.så det der snakket om 4 G er langt bort i natta

 • Antistatic

  Yeah right… De stedene det kun er Edge, så har det alltid vært Edge, enten dere har pumpet ut 3G eller 3,5G alle andre steder… Den utbyggingen gir jeg ikke 5 øre for. Og kjenner jeg dere rett så er det et eller annet unntak, en eller annen ansvarsfraskrivelse igjen som gjør at ikke alle kunne få 4G alle steder allikevel… We know the drill….

 • Ole Hanssen

  Jeg har jevnlig siden sommeren 2014 invitert Bjørn Amundsen (Dekningsdirektør hor Telenor mobil) på kaffe og kake her i Bamble (vi ligger det som må være sentralt 125m (etthundreogtjuefem meter) fra E-18 ved Lasses og har Telenormast 375 meter fra oss og har sporadisk 3G aldri noe mere. Grunnen til at jeg har invitert han Bjørn er at da kan vi sitte her å surfe på den supre 3G og nå 4G som de skryter av at er her. Men han er tydeligvis veldig opptatt med andre ting som utbygging, utbygging og mulig mye brannslukking hos andre kunder som er lovet at skulle ha 4G, men ikke mulighet for det. Men kanskje han finner det for gått å komme innom i sommer. Jeg lever i tura jeg, men håpet er ikke veldig stort. Dette er på mage måter ren løgn fra Telenor når de snakker om dekning og det må jo være litt pinlig og bli invitert til ett sted det skal være god 4G dekning gang pågang og ikke ta en 15 min rast innom meg for å bevise (overbevise) at det er 4G her som de lover dyrt og hellig. Så hvis du leser dette Bjørn Amundsen tilbudet står ved lag kaffe og kake skal du få så mye du bare orker og litt til for vi Bamblinger holder det vi lover bestandig!!

 • willJens

  Er det virkelig fortsatt slik at Telenor bruker uerfarne nybegynnere i kundetjenesten, nærmest kundene? Trodde de hadde bedre vett.

 • Bjørn Isachsen

  Ja og de ødelegger enormt mye , de skulle ha helt andre jobber

 • torved08

  Hei. Kjekt å sjå at mangen klager på manglende 3G/4G dekning. Tragisk att dei kun har EDGE. Men tenk på oss andre som er totalt utan dekning. Null strekar på telefonen. Både inni hus og utanfor.

 • Åshild O Markussen

  Finner ikke kommunen ?Hm..

 • Link.no

  Det er korrekt, Bjarte! Har du kun 2G-dekning i et område, vil du i løpet av 2017 få både 2- og 4G side om side 🙂
  /Link

 • Link.no

  Hei! Det er ikke godt å gi et konkret svar til din situasjon uten å vite hvilket område det gjelder, men det er ikke alle basestasjoner som har 3G. Forskjellen nå er at samtlige basestasjoner vil få 4G uansett hvor de befinner seg, så har du 2G idag vil du få 4G i løpet av 2017. 4G opererer på 800MHz sambandet som har større dekningsradius enn 2G, slik at forskjellen bør bli merkbar når ditt område først blir oppgradert 🙂
  /Link

 • Link.no

  Hei! Hvis dette er tilfellet vil jeg anbefale deg å kontakte oss enten på 09000 eller Facebook, så kan vi undersøke forholdene for deg og eventuelt legge inn feilmelding eller et dekningsønske. Da vil området ditt få fokus når ny dekning planlegges om denne er helt fraværende, både uten- og innendørs.
  /Link

 • Link.no

  Hei Ole! Ser av dekningskartet at CocheplassenRugtvedt er dekket opp av med 4G på 800MHz-frekvensen, som i teorien bør være det beste for din del. Det er åpenbart en del topografiske forhold som spiller inn og kan forringe signalet, men om dere opplever at 4G er helt fraværende – både ute og innendørs – kan det indikere at det er en feil i området. Gjelder dette problemet for flere i området kan du ta kontakt med oss på 09000 eller Facebook , så kan vi legge inn en feilmelding for deg så sjekkes området ut fortløpende av en tekniker. Er det da mot formodning fortsatt problemer får vi vurdere å involvere Bjørn Amundsen og avtale et kaffebesøk, Ole 🙂
  /Link

 • torved08

  Hei. Dette er tilfelle ja. På deres og Telias dekningskart står det at der er dekning. Eg har prøvd i 5 år men ingen gehør. Har levert kart på kart på kart over der det er mangel på dekning i området, men får bare beskjed om at det ikkje er planlagt utbygging i mitt område. Virker som det ikkje er så nødvendig å ha mobildekning når det planlegges å legge ned fastlinja. Kan og nevne att kobberkabelen som ligg i bakken her er så dårlig at IP-telefoni fungerer ikkje. har difor vanleg fasttelefoni. Gla vi har fasttelefoni som fungerer. for det er einaste sikre kommunikasjonen vi har.

  Ber om at dette blir tatt seriøst.

 • Link.no

  Hei Trond! Tar vi en kikk på fibertraséne som strekker seg over hele landet, er de aller fleste basestasjoner per nå tilknyttet 🙂 Det er fortsatt noen enslige 2G-baser som ikke har fått fiber enda, men dette vil endres fortløpende etterhvert som 4G tar over.
  /Link

 • Trond

  Hei. Så det vil si at det vil bli ført fiber til alle master som blir oppgradert med 4G? Der jeg bor er det pr i dag ført fiber til 1 av 5 master Telenor sender fra, og skal være ferdig utbygd tredje kvartal 2016. Bor i Røyrvik Kommune i N-Trøndelag.

 • Ole Hanssen

  At det er topografiske forhold som er saken her for oss ca 50 boligene er helt kart og det er betydelig fremført for dere i Telenor, men dere ser på et flat kart på skjermen, og ser det er en farge over oss og sier det er feil med brukers utstyr. Samme opplegge er det hos mine foreldre der er det ikke en gang 3G enda Rødsåsen er rett over vannet ca 800 meter og det er samme høyde og frisikt. Der er det bare edge og det er mange hytte å fastboende. Men jeg har anbefalt Direct Connect eller Breiband som de heter nå og da har de også fått akseptabel internettforbindelse men dere i Telenor løfta ikke ett øyelokk enda kommune kontaktet dere. Dere hadde fått ca 40-50kunder i der relativt lille området, men det var dere tydeligvis ikke interessert i og det er rart for dere har vel litt forpliktelser at dere skal være best på dekning. Eller er det tildekking dere er forpliktet til tro??? Vi har jo store områder her i Bamble som ikke har mobil-dekning i det hele tatt !!!! Noe mere dere lurer på så kan dere gjerne komme flere på kaffe og kake ……. eller ringe meg på 90018896.

 • Link.no

  Har tatt saken din videre og lagt ved informasjonen du kommer med her, Ole. Det vil foreligge en tilbakemelding rundt forholdene forhåpentligvis i løpet av kommende uke, så får vi som nevnt ta det derfra om det fortsatt skulle være problemer etter dette.
  /Link

 • Link.no

  Hei Sverre! Vi hadde problemer med søkefunksjonen vår som nå skal være rettet. Prøv gjerne igjen nå og se om det fungerer som tiltenkt 🙂
  /Link

 • Antistatic

  Poenget er at dette har vi hørt før. Dere lover ditt og datt, men gjennomfører ikke.
  Vi er nå i 2016, og fremdeles så finnes det steder i Vestfold som ikke har annet enn Edge… Enda så lenge dere har hatt på dere til å få ut 3G. På Nøtterøy er det hull på hull, det samme er det i områdene rundt Tønsberg.
  Og nå skal dere liksom bygge ut hver eneste basestasjon med 4G? Narr meg ikke til å le! Dere vet like godt som meg at dette aldri kommer til å skje!
  Før dere er halvveis så kommer dere til å avbryte, og skylde på et eller annet…
  Dette vet vi, og sånn er det bare! Aldri i livet om dere kommer til å bygge ut 4G overalt sånn plutselig! Jeg vet det, dere vet det, og alle kundene deres vet det! Dette er løgn, løgn, og atter løgn!

 • Link.no

  Standarden per nå er enten en radiolink eller fiber til alle typer basestasjoner. Hvorvidt det benyttes fiber eller ei beror på om det allerede finnes infrastruktur for dette i området det måtte gjelde. Er det eksempelvis snakk om en basestasjon på en fjelltopp og ingen fiber i mils omkrets, vil radiolink være det som gjelder 🙂
  /Link

 • Per Morten Skoglund

  På hytta i Finndalsveien, Aust-Torpa, Nordre Land kommune får jeg ikke 4G med Telenor bedrift, men så vidt Edge. Kona har Telia og har konstant 4G.

 • Christian Meland

  Hva med oss som ikke har ordentlig mobildekning ? 🙂

 • Christian Meland

  Når får vi tale over WiMax ? Når landlinjen blir lagt har vi ingen ting.

 • Link.no

  Hei Christian! Vi har satt igang massiv testing av produktet men har ingen dato klar riktig enda. Det vil kun slippes for et lite knippe telefoner i første omgang, før vi øker utrullingen. Vi håper at det vil være tilgjengelig i løpet av sommeren 🙂
  /Link

 • Link.no

  Hvis du har manglende eller ingen 2G i ditt område i dag, kan det være en sjans for at 4G retter dette siden det dekker større områder enn hva 2G kan. I alle tilfeller vil vi anbefale deg å kontakte oss på 05000 eller Facebook, så kan vi sjekke området ditt nærmere og legge inn et dekningsønske. Det gir deg nok ikke 4G over natta, men det kan hjelpe på dekningen du har per idag, inntil 4G tar over for fullt, Christian 🙂
  /Link

 • Arne Ekreskar

  Eg var i E-post frå Telenor lovet mobildekning i området eg har hytte, Birkås i Høyanger Kommune (GBNR: 68/24) der skulle det være utbygdt 4 G nett i siste kvartal av 2014. No er vi i 2 kvartal av 2016, hvor er 4 G dekninga ????

 • Link.no

  Hei Per Morten! Verken dekningskartet vårt eller Postens register finner Finndalsveien i Nordre Land kommune(kun får Lom, Vang og Vågå), slik at det er vanskelig å finne nøyaktig sted. I alle tilfeller vil området Aust-Torpa få økt 4G-dekningen i løpet av de neste tre månedene, og skal være ferdig utbygd iløpet av siste kvartal i år 🙂
  /Link

 • Link.no

  Hei Arne! Har ikke kjennskap til detaljene i akkurat din sak, men slik det høres ut så har du blitt forespeilet den teoretiske utbyggingen som var planlagt den gang da. Det vil si at vi planlegger utbygging for en rekke områder noen måneder frem i tid, hvorpå vi må få tillatelse fra kommune og grunneier til å sette opp basestasjon. Vi vet åpenbart ikke alltid utfallet i disse sakene på forhånd, så her kan det komme skjær i sjøen i ettertid, hvilket er meget beklagelig.

  Vi kan ikke finne noe sted i dekningskartet eller Postens register relatert til Birkås i denne kommunen, men gårds- og bruksnummer viser til en bolig situert ved Byrkjosneset like ved Vikavatnet – er dette korrekt område, Arne? 🙂
  /Link

 • Arne Ekreskar

  Hei. Riktig område det ja.

 • Link.no

  Takk for snarlig tilbakemelding, Arne 🙂 Per nå foreligger det ikke planer for nye basestasjoner i området, men basestasjonen litt lenger nord for din adresse ved Sørebødalen vil oppgraderes med 4G- enten i løpet av høsten eller nærmere 2017. Her er det en del topografiske utfordringer, så det er ikke godt å si hvor god dekningen vil bli for denne adressen før ny dekning faktisk er på plass. Siden 4G dekker større områder enn 2G, vil det forhåpentligvis bli en merkbar bedring her. Skulle det mot formodning ikke bli det, vil jeg anbefale deg å sjekke med kundeservice på 09000 eller Facebook, så kan de enten feilmelde eller legge inn dekningsønske for deg, Arne 🙂
  /Link

 • Arne Ekreskar

  Det er per i dag ingen mobildekning i området. Men når Telenor gir skriftlig løfte om utbygging burde dette vært å stole på, kan dykk legge dette fram for dekningsansvarlig i Telenor ?. oppgi en E-post adr. så skal eg videresende tidligere E-poser ang.lovet utbygging.

 • Link.no

  Jeg har nå lagt inn et dekningsønske for dette området, og tilbakemelding etter utsjekk vil bli gitt på ditt nummer som slutter på 073 🙂 Når det kommer til Epostkorrespondansen vil jeg råde deg til å kontakte oss på 09000 eller Facebook, da kundeservice har tilgang på disse henvendelsene og kan undersøke nærmere for deg, Arne.
  /Link

 • Ole Hanssen

  Sånn er det noen steder her i utkant Bamble også, og det er tatt kontakt med Telenor flere ganger senere år, med det resultatet at det som er skjedd ingen ting, ei heller fått svar på henvendelsene.

 • Link.no

  Hei igjen, Ole! Foreløpig har saken din vært innom tre forskjellige avdelinger for utsjekk, så vit at det jobbes med å undersøke forholdene. Normalt sett får man tilbakemelding i løpet av 3-5 dager, så dette kan imidlertid tyde på at hjulene er i gang 🙂
  /Link

 • Ole Hanssen

  Hei igjen. Meget bra hvis hjulene endelig er i gang for oss her i sør også. Gleder meg til å se, høre og ikke minst erfare at hjulene virkelig er i gang og ikke bare i form av flotte kommentarer på og i sosiale medier og andre medier for det hjelper ikke oss som skal bruke dette. Det må fysisk virke her.

 • jornenge

  Er det planer for utbygging i drevjaområdet i Vefsn. Vi er ei hel bygd inkl skole som kun har Edge.

 • Link.no

  Hei! Jeg er redd det ikke foreligger noen planer for dette området iløpet av de tre neste månedene, hvilket er så langt frem vi kan se i skrivende stund. Da kan vi ikke si annet enn at du må forholde deg til planen du finner på denne siden, som tilsier at det skal stå ferdig iløpet av første halvår 2017 🙂
  /Link

 • Thomas Jakobsen

  Hei.
  Vi er ei hel bygd med skole (Drevja – Vefsn kommune) som tilnærmet ikke har dekning, har hørt rykter om at det skal opp en ny sender i bygda (Steinhaugen, ligger et stykke fra FV 78). Kan dere finne ut om det er planlagt en utbygging her?

 • Link.no

  Hei Thomas! Ser det er flere spørsmål rundt dette området, og vår interne info gir ingen treff her. Har forhørt oss litt videre for å se om vi kan finne ut av dette, og kommer tilbake med svar når det foreligger noe matnyttig 🙂
  /Link

 • Link.no

  Har fått nærmere svar nå, og det var planlagt en ny basestasjon ved Drevjemoen. Dette er et militært område og søknaden vår om å opprette mast har drøyet lenge, så vi ser nå etter alternative steder vi kan sette opp utstyret vårt. Dette er bakgrunnen for at vi ikke har intern informasjon i denne saken, da lokale planer ikke alltid gjennomføres som planlagt og er ikke noe som kommuniseres ut via kundeservice.

  Vi har entreprenører som skal på befaring i området til en gårdeier allerede neste uke slik at hjulene er igang, men enn så lenge har vi ikke noe tidsaspekt for når det eventuelt vil stå klart, er jeg redd :/
  /Link

 • Thomas Jakobsen

  Hei. Takk for svar!
  Da veit vi i hvertfall at noe er på gang.
  Vi eier en del land som det kan være gunstig å sette opp sender på, gårds- og bruksnr 186/4 i Vefsn. Dere kan få gratis tomt hos oss til senderen. Vi kan også være behjelpelig med maskiner og utstyr hvis det er behov.
  Fint om du kan bringe dette videre til de som jobber med utbyggingen.

  Mvh
  Thomas Jakobsen

 • Link.no

  Takk! Dette er potensielt gull verdt for de som driver med dette, og kan nok spare de for en del byråkrati 🙂 Tør ikke love noen tilbakemelding, men saken er i alle tilfeller sendt videre til korrekt avdeling slik at de kan ta en vurdering på om det er innenfor et passende område, Thomas.
  /Link