4 minutter å lese

3 på TG2017: – Det er deilig å game på The Gathering!

The Gathering (TG) er over for i år, og de rekordmange deltakerne kan se tilbake på minnerike påskedager under samme tak i Vikingskipet i Hamar.

Felles for alle deltakerne, var tilgangen på Telenors superkjappe nettverk. Dette ble til gjengjeld brukt til den store gullmedaljen – faktisk brukte TG-deltakerne til sammen like mye nett som resten av Hamar.

• Derfor er Telenors nett best til spill

Vi har tatt en prat med noen av deltakerne på årets The Gathering, for å høre hvordan de opplevde TG2017:

Sigurd Lillebo (21), Hamar

Foto: Park Pixel
Foto: Park Pixel

– Hva var høydepunktet på årets TG?
– Dette var mitt sjuende – eller kanskje åttende? – året mitt der, og for meg var årets høydepunkt at alle jeg dro sammen med var gira på å game. Det har de aldri vært før. Dermed fikk vi noen kjempemorsomme og lange gamingsessions med «Rust». Veldig moro, og veldig sosialt.

– Hva bruker du nettet mest til hjemme?
– For det meste blir det til at jeg ser streams på Twitch, det går vel egentlig kontinuerlig. I tillegg spiller jeg en del selv, men det har dabbet mer og mer av med årene, merker jeg.

– Hvor viktig er god ping for deg?
– De gangene jeg setter meg ned for å spille, er det helt gamebreaking om pingen er for høy. De siste årene har jeg egentlig spilt mest singleplayer, men det er spesielt når jeg har spilt FPS at jeg har merket at det har lagget. Før vi oppgraderte til fiber hjemme, var jeg vant til 500-600 i ping, men det har heldigvis blitt mye bedre idag. Likevel merket jeg hvor viktig det er med bra nett da vi spilte i Vikingskipet, det var helt vilt. Det er deilig de gangene man kommer til TG og får tilgang på det beste av dagens teknologi.

Alexander Hagen (18), Bagn i Valdres

Foto: Park Pixel
Foto: Park Pixel

– Hva var høydepunktet på årets TG?

– Det var Da Tweekaz konserten, som jeg hadde gledet meg kjempemye til – de lager favorittmusikken min, HardStyle. Et annet høydepunkt er alle folkene man møter på TG, og alle de som har stands der. Er utrolig hva folk har med til TG! Selv har jeg vært deltaker siden 2015, og bare elsker å være der! Under både TG15 og TG16 spilte jeg utrolig mye, sikkert 40-50 timer, men på TG17 så spilte jeg ikke mer enn tre timer totalt. I stedet gikk jeg mer rundt blant folk for å se hva de hadde med, også jeg hadde mange folk hos meg som ville snakke om 3D-printeren min.

– Hva bruker du nettet mest til hjemme?

– Jeg bruker nok nettet mest til YouTube og spilling. Internett er en veldig stor del av livet mitt, og jeg tror ikke jeg kunne greid meg så veldig lenge uten nett. Jeg bruker jo nettet daglig til å holde kontakt med venner og familie.

– Hvor viktig er god ping for deg?

– God ping for meg er alt mellom 1 og 40. Så lenge jeg har under 40 i ping, så er jeg fornøyd. Men det hender jo at jeg vil ha lavere ping på spill som «COD: Black Ops 3» eller «Farming Simulator»  – har jeg over 40 i ping, så gidder jeg ikke å spille fordi jeg merker at laggen kommer frem. På TG er aldri pingen et problem i det hele tatt. Som regel er den på 1 eller 2, og det er noe man merker godt in-game.

Marte Vinje (22), Sande i Vestfold

Foto: Park Pixel
Vennegjengen (fra venstre) Mats Siitonen, Stian Frydenberg, Kenneth James, Daniel Bruvik og Marte Vinje. Foto: Park Pixel

– Hva var høydepunktet på årets TG?
– Det er vanskelig å gi et helt konkret svar på det – for meg handler det bare om å være der og få «den gode TG-følelsen» tilbake. Det handler om å høre lyden fra alle deltakerne, og spille med vennegjengen jeg drar sammen med!

– Hva bruker du nettet mest til?

– Hjemme går det aller mest til å spille «League of Legends», «Osu!», «CS» og «Overwatch», samt se på Netflix og å være på sosiale medier.

– Hvor viktig er god ping for deg?

– Om jeg ikke har god nok kapasitet på nettet, merker jeg det spesielt godt når jeg spiller. Jeg har veldig dårlig nett hjemme, så det å være med på TG – med så bra nett – var veldig deilig!

Visste du at Telenor samarbeider med Blizzard og Valve slik at du får en bedre spillopplevelse?

PING – et eksklusivt tilbud til deg som gamer!

Ping!