5 minutter å lese

Lost? Her er 7 måter å finne vennene dine på festival

Enten det er Young Thug eller Lana Del Rey du vil se i sommer, så er venner er en viktig del av festivalopplevelsen.

Og det er ingen tvil om at mobilen og chattetjenestene er limet som holder dere sammen på sletta. Men hva om dere er på festival i utlandet, uten WiFi og skal kommunisere over nett?

Er du mellom 18 og 28 år er dette heldigvis null stress. Med abonnementet Telenor Yng er nemlig all bruk av mobilen innenfor abonnementet ditt inkludert uten ekstra kostnader i hele EU/EØS.

Så uansett om du er på festival på Sørlandet eller i Spania, trenger du ikke være redd for å bruke mobilen til å holde kontakten med vennene dine.

Vær likevel forberedt på at lange ølkøer, enda lengre dokøer og fulle konsertelt som gjør sitt for at dere kommer bort fra hverandre. Her er derfor sju tips til hvordan du finner vennene dine på festival:

Ikke gå på konsert med lite batteri

Det er kjipt å komme bort fra flokken, og like ille å ikke sitte igjen med ett eneste bilde fra det som kanskje blir årets beste kveld sammen med vennene dine.

Mobilen er ditt andre jeg for festivalsommeren, og derfor skal du sørge for å ha nok batteri før du stikker avgårde. Vi sier ikke at du skal forbli i teltet hvis du er i sparemodus, men sørg i det minste for å stikke innom en ladestasjon eller skaff deg en ordentlig powerbank eller et eksternt batteri, slik at du kan lett kan bruke mobilen til  holde styr på vennene dine utover festivalkvelden.

Skaff en venne-app (eller bruk de du har)

Find My Friends er enn app tilgjengelig i både iOS og Android som gjør akkurat hva den lover: Hjelper deg å finne vennene dine ved hjelp av GPS og dine venners posisjon. En billig forsikring og hjelpemiddel når dere måtte trenge det. Husk bare at dere alle sammen må «sjekke inn» på appen før festivalen starter!

I tillegg kan dere bruke Google Maps og chattetjenester som Messenger/WhatsUp til å dele posisjonen deres med hverandre. Kjekt å ha!

Om du og vennene dine bruker chattetjenester, kart og apper som Find my Friends ekstra mye på festival, lønner det seg å ha Telenor Yng. Da kan du nemlig bytte bort fri tale mot 1 GB ekstra data. Om du Switcher får du likevel 60 samtaler inkludert hver måned (et par om dagen, altså).

Datakontroll er automatisk aktivert i Yng, slik at du ikke risikerer å «bruke data du ikke har». Går du tom, er det full stopp. Men trenger du ekstra data, er det enkelt å kjøpe datapakker eller skru av Datakontroll i Mitt Telenor.

Ta bilde av vennene dine

OK, akkurat dette høres kanskje litt rart ut, men stol på oss: Før kvelden begynner å skli ut for alvor, sørg for å ta et bilde av vennene dine slik at du enkelt kan huske hva de har på seg. Poenget  er at det blir lettere for deg å scanne store folkemengder etter de du kjenner hvis du har et klart bilde i hodet av hva de har på seg.

Foran en overfylt scene, sammen med hundrevis – kanskje tusenvis –  av andre mennesker, kommer du antakelig ikke til å se annet enn en haug med bakhoder, og akkurat din venns bakhode er kanskje ikke så lett å kjenne igjen. En genser, cap eller vræka badedrakt er derimot ganske enkel å identifisere.

Skaff alles telefonnummer

Selv om det er enklest å holde kontakten med venner gjennom sosiale medier og chattetjenester, kan det være lurt å sikre seg med den gode, gamle metoden også. Kanskje regner det så mye på sletta at du kan svare vennen din på Messenger? Eller kanskje har vennen din mistet telefonen sin, og må låne en annens telefon for å kontakte deg?  Dere bør derfor notere hverandres telefonnummer på et trygt sted, slik at dere enkelt kan ringe for å finne hverandre igjen.

Heldigvis har Telenor Norges beste festivaldekning. Med lynraskt 4G-nett i både Norge og utlandet, blir det trolig litt enklere å holde kommunikasjonen på topp!

• Sjekk ut Norges beste festivaldekning!

Avtal møtested på forhånd

Dette er egentlig festivalvettregel nr. 1, og burde være selvsagt. Sørg for å definere et møtested som fungerer under alle forhold, både regn, store folkemengder og batteritørke.

Tips: Førstehjelpsteltet pleier å ligge sentralt, men skjermet, og kan være en fint sted å møtes hvis alt annet skjærer seg. Husk også at selv om dere har kontakt gjennom mobilen, så er det mye enklere å bare skrive «møtes på det faste stedet» enn å måtte forklare og avtale alt på nytt.

Flashlight

Lommelykt-apper inneholder ofte funksjoner som gjør at kamerablitzen eller hele skjermen fungerer  som «fyrtårn» eller  «nødpeiler» ved å sende ut forskjellige lyssignaler. Dette kan være kjekt å bruke hvis du vil signalisere hvor du er i mørket.

Når det er sagt, så er det få ting som er mer irriterende enn en frenetisk blinkende telefon i natten, så la dette være en nødutvei.

Lytt til erfarne festivalfolk

Musikkmanager og erfaren festivaldeltaker Silje Larsen Borgan har et nærmest bullet proof konsept som fungerer i de aller fleste situasjoner. Nærmere anvisninger i kommentarfeltet på Insta-bildet her:

Yng er bare for deg mellom 18 og 28. Les mer om Telenor Yng-abonnementene og priser på Telenor.no.

Toppbilde: Trænafestivalen. Foto: Ole Kristian Losvik/Flickr