Foto: Atomic 212

2 minutter å lese

Akkurat nå står en robot i kø for å kjøpe en av verdens første iPhone 6s

Hvem gleder seg vel ikke til lanseringen av iPhone 6s, som starter allerede i morgen i flere deler av verden?

Men når det kommer til stykket, er det alltid noen som gleder seg mer enn andre. Blant annet dem som gjerne tar seg fri i et par uker for å ligge i teltkø utenfor en Apple Store i påvente av en lansering.

Ære være dem som sitter i utendørskø, døgnet rundt, uansett vær.

viviv

Så har du også dem som prøver å «lure systemet». Det finnes allerede mange eksempler på innleide køgjengere (inkludert strikkende bestemødre) som tar jobben for deg for en relativt billig penge.

Les alt om nye iPhone 6s!

Men nå har det oppstått en helt ny situasjon som kanskje ikke er så lett å forstå seg på. Er det juks, eller ærlig køkultur, når det australske reklameselskapet Atomic 212 nå har en robot stående først i iPhone 6s-køen i Sydney?

Takket være den australske tidssonen, står uansett Lucy the Robot nå godt an til å bli en av verdens første kjøpere av nye iPhone 6s når salget starter i morgen, 25. september (helt først i køen står det en fyr som vil ha litt blest om tech-selskapet sitt – slik køståing har tradisjonelt også en viss PR-effekt).

Lucy The Robot ser kanskje ikke ut som verdens mest avanserte robot – noe hun heller ikke er. Atomic 212 har utviklet roboten, som består av et nettbrett på en Segway-aktig innretning, som en slags «telekonferanse på hjul».

Roboten Lucy har fått sitt navn etter Lucy Kelly i Atomic 212. Hun sier til Mashable at roboten mest av alt er en «kul demonstrasjon på fremtidens teknologi», men at de også har begynt å bruke robotene internt i møtevirksomhet. For eksempel kunne toppsjefen være «fysisk» til stede på et møte i Sydney, selv om han var på ferie på Bali.

Det var samme sjef som, sikkert i godt humør etter en fin ferie, foreslo for Lucy at hun kunne sende ned roboten for å stå i kø i stedet for henne.

– Jeg ønsket å være en av de første til å skaffe meg iPhone 6s, men på grunn av jobben kunne jeg åpenbart ikke bruke to dager på å stå i kø for å vente på en mobiltelefon. Så sjefen min sa «bare send roboten, så kan du fortsatt gjøre jobben din samtidig som du står i kø».

Som sagt, så gjort. Og om du tror at den robotkjøpte iPhonen blir et lett bytte straks Lucy-roboten ruller ut av butikken: En sikkerhetsvakt følger nøye med (en rolle vi håper ikke blir overtatt av roboter med det aller første …).

Foto: Atomic 212
Foto: Atomic 212