2 minutter å lese

Aldri før har det gått kjappere å surfe på mobilen i Norge

Etter at Telenor skrudde av alle fartsbegrensinger på sitt mobilnett og innførte fri fart for alle som surfer på Telenors mobilnett, har ikke resultatene latt vente på seg.

Ifølge ferske tall fra Ookla, som tilbyr gratis fartsmåling via sine apper, har Telenors mobilkunder helt siden frislippet kunne oppleve den raskeste surfehastigheten i Norge. I åtte måneder på rad, fra september til  og med april, har snittfarten vært raskest i Telenors mobilnett.

 

Den økte snittfarten på Telenor-nettet er mulig takket være de siste års  storstilte dekningsutbygging, med støtte for 4G+ og 4G++ – sistnevnte med en teoretisk topphastighet på 450 Mbit/s.

– Resultatet er et stabilt og lynraskt mobilnett som sikrer at du kan snakke, strømme og surfe uten problemer. Hele 4G-nettet er oppgradert til 4G+. Det betyr at mobilnettet er bedre rustet for å ta unna mye trafikk, samtidig som det leverer høyere hastigheter, sier Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Telenor bygger framover 4G på ytterligere 2000 steder, og vil med dette få flere enn 7300 mobilstasjoner med 4G. Dermed vil 99,8 prosent av befolkningen og 85 prosent av Norges areal ha 4G-dekning.

– Folk skal vite at Telenors utbygging er et kontinuerlig prosjekt. Hele tiden, også i årene framover, skal vi jobbe for å sikre nordmenn dekning i verdensklasse. Det er fortsatt steder vi ikke har fått oppgradert til 4G, men folk skal vite at vi fortsetter den krevende byggingen, sier Bjørn Amundsen.

Som Telenor-kunde vil du nyte godt av å ha mest fart på mobilen også fremover slik at du skal kunne bruke mobilen til alt du vil – der du er:

• Telenor bygger nesten 100 nye 4G-basestasjoner hver uke frem til jul – i løpet av 2017 vil hele nettet være oppgradert til 4G
• Telenor er størst på 4G+, og har flest basestasjoner i Norge – det betyr bedre fart og dekning der du er
• Nye basestasjoner bygges alltid med flere frekvenser – det betyr bedre kapasitet og mer stabile surfeopplevelser
• Fri fart innebærer en forventet hastighet opptil 100 Mbit/s. Hastighet varierer etter abonnement, kapasitet og andre forhold
• Les mer om Telenors stadige dekningsløft … og -løfte!

Toppbildet er hentet fra Telenors dekningskart – der du selv kan se 4G-dekningen der du bor!