3 minutter å lese

Aldri før har det gått kjappere å surfe på mobilen i Norge

Etter at Telenor skrudde av alle fartsbegrensinger på sitt mobilnett og innførte fri fart for alle som surfer på Telenors mobilnett, har ikke resultatene latt vente på seg.

Ifølge en fersk rapport fra Ookla, som tilbyr gratis fartsmåling via sine apper, har dette frislippet ført til at snittfarten på all mobilsurfing i Norge økte fra drøyt 30 Mbit/s til like over 44 Mbit/s.

Fartsøkningen, som tydelig kan leses av grafen etter frislippet i september, har ifølge rapporten skjedd hovedsakelig i Telenor-nettet – ifølge Ookla økte snittfarten for Telenors kunder med 38 prosent da fri fart ble innført.

I denne grafen kan du snittfarten på mobilnettene i alle de nordiske landene – og det klare resultatet etter at Fri Fart ble aktivert i Norge. Skjermbilde: Ookla
I denne grafen kan du snittfarten på mobilnettene i alle de nordiske landene – og det klare resultatet etter at Fri Fart ble aktivert i Norge. Skjermbilde: Ookla

– Bedre fart gir bedre kundeopplevelsene, og tilbakemeldingene vi får, både fra nettet og kundene, er svært positive. Derfor kommer vi til å videreføre dette i en eller annen form, sier Telenors mobilsjef Bjørn Ivar Moen til Inside Telecom (krever abonnement).

Dette løftet er nå innfridd, og alle Telenors abonnenter kan nyte fri fart på sitt mobilabonnement også framover.

Snittfarten på Telenor-nettet i september var på hele 50 Mbit/s, noe som ifølge Moen kunne leveres uten store problemer. Dette takket være det siste årets storstilte dekningsutbygging med støtte for 4G+ og 4G++, sistnevnte med en teoretisk topphastighet på 450 Mbit/s.

– I praksis innebærer dette at Telenor nå er i stand til å levere svært høye hastigheter over en stabil tilkobling, sier Moen, og fortsetter:

Vi registrerer også med interesse at de andre operatørene ser ut til å ha hatt en flat utvikling på sine hastigheter. Vi mener at vi har bygget et enestående nett, og tallene underbygger så langt dette godt.

Moen gleder seg nå over at alle Telenors kunder virkelig får oppleve hva fri fart kan innebære i praksis.

– Dette skjer takket være Telenors langvarige innsats i utbyggingen av nettet. Vi har desidert flest basestasjoner i Norge, og bygger alle disse med flere frekvenser – noe som gir en helt merkbart bedre kapasitet i vårt nett, sier Moen, og legger til:

– Dekning er ferskvare. Det handler ikke om hvem som var best i går eller i sist kvartal, men om hvem som er best både i dag og fremover – og det er Telenor.

Som Telenor-kunde vil du nyte godt av å ha mest fart på mobilen også fremover slik at du skal kunne bruke mobilen til alt du vil – der du er:

• Telenor bygger nesten 100 nye 4G-basestasjoner hver uke frem til jul – i løpet av 2017 vil hele nettet være oppgradert til 4G
• Telenor er størst på 4G+, og har flest basestasjoner i Norge – det betyr bedre fart og dekning der du er
• Nye basestasjoner bygges alltid med flere frekvenser – det betyr bedre kapasitet og mer stabile surfeopplevelser
• Fri fart innebærer en forventet hastighet opptil 100 Mbit/s. Hastighet varierer etter abonnement, kapasitet og andre forhold
• Les mer om Telenors stadige dekningsløft … og -løfte!

Toppbildet er hentet fra Telenors dekningskart – der du selv kan se 4G-dekningen der du bor!

Relaterte saker