4 minutter å lese

Alt du trenger å vite om Samsung Galaxy S7

(BARCELONA): Kvelden før verdens største mobilmesse MWC åpner dørene i Barcelona, avduket Samsung deres nye flaggskipmobil … som ikke overraskende heter Galaxy S7.

Som med fjorårets toppmobil Galaxy S6 kommer også årets nyhet i to modeller – S7 og S7 edge, der den største forskjellen fortsatt er at sistnevnte har en noe større og avrundet frontskjerm med tilhørende funksjonalitet.

Erfaringene Samsung har dannet seg fra et år med kurvet skjerm, har åpenbart gitt mersmak. Selv om telefonene ved første øyekast ser svært like ut som S6-modellene, har Samsung påspandert begge de nye modellene en mer kurvet bakside.

LES OGSÅ: Vi har testet Samsung Galaxy S7

Dette er noe som ifølge Tor Slørdal i Samsung gjør den nye telefonen mer komfortabel i bruk:

– Rent fysisk er ergonomien blitt bedre. Telefonen er rett og slett mer behagelig å holde i – og ikke minst mer behagelig å prate i. Begge modellene er buet bak, men er også tynnere på siden, sier Slørdal.

rundkantbak1

Også i førsteinntrykket Link.no har av Samsung S7 påpekes det at grepet er bedre, samt at telefonen totalt sett har et mer robust preg.

At telefon oppleves som robust kan også tilskrives en nyvinning de fleste av oss kan sette pris på: Samsung Galaxy S7 tåler nemlig både støv og en real kalddusj.

– Den er IP68-sertifisert, noe som vil si at den skal klare seg fint om du skulle miste den i vannet, eller går en tur ute i ruskeværet, sier Slørdal.

samshand1

Da Samsung i forrige omgang fjernet muligheten for å bruke egne minnekort i telefonen, var det mange som ristet oppgitt på hodet.

Til disse har Slørdal en god nyhet: Muligheten for å bruke egne minnekort er tilbake i Galaxy S7.

– Vi har innsett at minnekort var noe våre forbrukere ville ha. Derfor kan man nå sette inn et eget MicroSD-kort i telefonen, som takler opptil 200GB, sier Slørdal og legger til:

– Det at man ikke lenger trenger å bekymre seg over å gå tom for lagringsplass og om telefonen kan få fuktskader, vil nok gjøre store deler av mobiltelefonlivet mer bekymringsløst for mange.

sams

Som en konsekvens av at du nå kan bruke eget minnekort, vil Samsung kun selge 32GB-versjonen av Galaxy S7 i Norden. I tillegg vil alle som kjøper telefonen få 100GB gratis lagring via OneDrive, opplyser Slørdal.

En annen av de største nyhetene ved Galaxy S7, er det nye kameraet.

Dette er ikke noe du kan se på selve telefonen, der linsen faktisk er mindre og ligger lenger inn i mobilen enn hos forgjengeren.

– Kameraet i S7 er det første mobilkameraet som tar i bruk «dualpixel»-teknologien fra Canon. Dette tar luven av den siste akilleshælen til mobilkameraer, som er å ta bilder i dårlige lysforhold, sier Slørdal.

samsbak

Han sammenligner måten kameraet nå jobber med hvordan vi selv ser gjennom øynene våre – det går rett og slett svært mye raskere å fokusere på det du vil ta bilde av.

– Kameraet på 12MP har 1,4 ganger større piksler. Kombinert med en blenderåpning på 1,7 gjør dette kameraet i mye bedre stand til å ta inn lys. Det er noe du umiddelbart vil merke når du selv prøver å ta bilder utover kvelden – det er en enorm forskjell, sier Slørdal.

Vår første test av Galaxy S7 bekrefter også dette – det nye kameraet tar langt bedre bilder i mørke forhold enn forgjengeren S6 gjør.

Kameraet på Samsung Galaxy S7 (til høyre) presterer bedre under dårlige lysforhold. Bildet til venstre er tatt med forgjengeren, Galaxy S6 Edge.
Kameraet på Samsung Galaxy S7 (til høyre) presterer bedre under dårlige lysforhold. Bildet til venstre er tatt med forgjengeren, Galaxy S6 Edge.

Galaxy S7 har også noe som kalles for en «alltid på»-skjerm, der det aller nødvendigste av informasjon alltid vil være synlig på skjermen, uten å trekke nevneverdig mye strøm.

Dermed kan du til enhver tid for eksempel se hva klokka er, uten å måtte plukke opp telefonen og aktivere skjermen.

Nytt er også «Game Launcher», en funksjon som samler alle apper som er kategorisert som spill i Google Play-butikken i en egen app.

– Ikke bare får du bedre oversikt i Game Launcher, men du kan også lett velge om du vil deaktivere andre varsler mens du spiller. Samtidig kan du ta opp gameplay, eller bestemme at andre apper skal bruke mindre ytelse mens du spiller, sier Slørdal.

Han forteller at Galaxy S7 er den første telefonen som tar i bruk Vulkan-APIet fra Khronos, en ny plattform som gir spillutviklere bedre tilgang på telefonens grafikkprosessor.

– Dermed får du en mer sømløs og flytende spillopplevelse, samtidig som telefonen bruker mindre prosessorkraft – og bedre batterilevetid.

Noe som kanskje kan være greit i en tid der spillene – spesielt de som lar deg tre inn i virtuelle verdener – begynner å bli ganske avanserte?

vr

Virtuell virkelighet er forøvrig et viktig nøkkelord under lanseringen av Galaxy S7: Ikke bare lanserer Samsung et eget 360-kamera (mer om dette på Link.no senere), men alle som forhåndsbestiller Galaxy S7 fra nå og fram til 10. mars får et Gear VR-sett med på kjøpet.

Følg med på Link.no for flere nyheter fra MWC i Barcelona i dagene som kommer!

s7vr_gif