1 minutt å lese

Appen som skal følge deg trygt hjem tar av blant brukerne

Klikk…klakk… Hvem har vel ikke opplevd å gå alene hjem en mørk kveld, med nervene i høyspenn for hva som skjuler seg i mørket.

Black And White Night animated GIF

Vanligvis kommer vi oss trygt frem, men for mange mennesker er veien hjem en reell utfordring, og for noen kan den også være direkte farlig.

night animated GIF

Dette har fem studenter ved universitetet i Michigan gjort noe med. Løsningen er en app kalt «Companion» .

placeholder

I appen kan brukeren kontakte en venn eller et familiemedlem som via GPS kan følge brukeren «virtuelt» til døren.

«Companion»-appens popularitet har eksplodert de siste ukene, og nå brukes den ifølge Business Insider av titusener — mange av dem også fra Norge.

En av de største fordelene ved den nye appen er at det kun er brukeren som trenger å ha den installert.

Den som takker ja til å «følge deg hjem» vil motta en SMS med link til en nettside hvor man kan følge GPS-signalene live.

Skjermbilde 2015-09-04 kl. 15.37.55
Foto: Companion

Hvis appen registrerer at brukeren begynner å løpe, mister hodetelefonene eller velger en vei hjem som avviker fra den planlagte ruten vil den spørre brukeren om alt står bra til.

Hvis brukeren ikke svarer innen 15 sekunder vil appen sørge for at telefonen begynner å fungere som en personlig alarm, med lyd og lyssignaler, samtidig som den gir deg mulighet til å ringe politiet.

companion personal safety mobile app
Skjermdump: Companion

Companion-appen føyer seg inn i en rekke av sikkerhets-orienterte apper som benytter GPS for å lokalisere venner. Andre tjenester er Glympse og GetBsafe.

Kilder: Business Insider, Companion

Toppbilde: Wikimedia Commons