Foto: Skjermbilde fra appen Nytt Museum

1 minutt å lese

Besøk det nye Nasjonalmuseet nå – fem år før det er ferdigbygget!

Byggingen av det nye Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design er i full gang på Vestbanen i Oslo.

Når det står ferdig i 2020, vil museet med sine 54.600 kvadratmeter bli Norges største kulturbygg – komplett med egne saler for blant annet Munch og samtidskunst.

Om du synes det er lenge å vente, kan du allerede i dag en liten tur inn i det som skal bli vår nye, kulturelle storstue.

Ikke i virkeligheten – foreløpig er det bare en stor byggeplass – men via en mobilapp.

– Denne er blitt utviklet fordi vi ønsker å bruke ny teknologi i byggeprosjektet. Samtidig er det stor interesse og nysgjerrighet knyttet til det nye museet. Dette tror vi derfor er med å bygge en forventning hos publikum, sier Birgitte Bye, kommunikasjonsleder for det nye Nasjonalmuseet, til Aftenposten.

Inni appen kan du foreløpig ikke vandre fritt rundt i museet. Etter å ha tatt en kikk på fasaden, kan du via små «snarveier» sveve inn i det som skal bli Munch-salen og et utstillingsrom med samtidskunst.

Her er vi inne i det som kalles Munch-salen. Foto: Skjermbilde fra appen Nytt Museum
Her er vi inne i det som kalles Munch-salen. Foto: Skjermbilde fra appen Nytt Museum

– Målet er å utvikle appen kontinuerlig gjennom byggeprosjektet. Etterhvert som flere tegninger blir klare, vil vi også legge disse inn i denne appen, sier Bye til Aftenposten.

Opprinnelig ble appen bygget for at besøkende på Vestbanen kunne få seg en VR-opplevelse via mobilen, der man fikk se det ferdigbyggede museet gjennom mobilskjemen som ble holdt opp mot byggeplassen. Det er nå endret på i en ny versjon, slik at man kan se museet uansett hvor man befinner seg.

Vil du prøve appen selv? Den er gratis, og kan lastes ned til iPhone/iPad og Android.