2 minutter å lese

Dette er de tøffeste VR-appene til Cardboard!

VR, kort for virtual reality (eller virtuell virkelighet på godt norsk) er noe av det råeste vi har opplevd av nye teknologiske ting de siste årene. Og, som du kanskje forstår med VR-headsettet du holder i hånda: Det behøver ikke koste skjorta for å oppleve fantastisk VR via mobiltelefonen.

Har du akkurat fått et VR-headsett fra Link.no (eller noen andre)? Først av alt må du brette den sammen – her har du en videogjennomgang av hvordan det best gjøres:

Da lengter du sikkert etter å komme i gang – her er de kuleste appene du kan teste ut med en gang!

• Les alt om VR på Link.no!

 

Google Cardboard

googvr

Dette er strengt tatt et godt sted å starte om du ikke skjønner opp-ned på disse VR-greiene – eller brillene som hører med. Google Cardboard-appen er en fin innføring til fenomenet, med smakebiter på mangfoldet av opplevelser du har i vente.

Tilgjengelig til Android (ikke ute til iPhone i Norge ennå)

 

Jaunt

paul_vr

En av de første og største aktørene innen mobilbasert VR er Jaunt, som har spesialisert seg på temmelig oppslukende videoer. Du blir plassert på konsertscener ved siden av artister som Paul McCartney, eller midt i en fjellvegg gjennom øynene til en erfaren klatrer … eller hva med en tur ut i verdensrommet?

Tilgjengelig til iPhone (samleapp) og Android (separate apper)

 

VRSE

heli

Dette er nok en samleapp som gir deg flere 360-graders videoer fra et mangfold av dokumentar- og filmskapere. Det hele er styrt og kuratert av Chris Milk, som etterhvert har bygget seg opp et navn som ekspert på historiefortelling i VR.

Tilgjengelig til iPhone og Android

 

Proton Pulse

pp

Dette er kanskje ikke noe for de mest epileptiske av dere, så vær advart. «Proton Pulse» er en VR-vri på den klassiske mursteins-knusingen du husker fra arkadehallene – bare mange hakk mer frenetisk, samt at du styrer spillet med øynene dine.

Tilgjengelig til Android

 

Polar Sea 360

isfjell

Dette er faktisk en interaktiv VR-serie på ti episoder, der vi får bli med seilere, vitenskapsfolk, jegere og kunstnere på en reise gjennom Nordvestpassasjen, en sjørute som går fra Atlanterhavet til Stillehavet gjennom den arktiske øygruppen i Nord-Canada.

Nesten som å være dere – bare ikke like kaldt!

Tilgjengelig til iPhone og Android

 

YouTube-videoer i 3D

Også YouTube kaster seg (selvfølgelig) over VR-bølgen, og har gjort en rekke videoer i VR-vennlig 360-format tilgjengelig på tjenesten.

Du finner videoene enkelt ved å søke på #360Video inne i selve YouTube-appen. Foreløpig er dette bare mulig på Android, mens iOS-støtte er rett rundt hjørnet.

Tilgjenglig på Android og iPhone (kommer snart)

 

 

 

Denne listen oppdateres fortløpende – kom gjerne med dine favorittapper i kommentarfeltet!