Fra finalen av Telenorligaen høsten 2015. (Bilde: Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no)

2 minutter å lese

Nå kan også du caste i Telenorligaen!

– Det går allerede så det griner, sier Claes Halvorsen hos Gamer.no til Link.no.

Han snakker om den nye muligheten for såkalt community-casting i Telenorligaen, altså at alle som ønsker kan produsere og kommentere e-sportmatchene via livestreams på nett.

– Så langt tyder alt på at dette har blitt en stor suksess, med en mye større oppslutning enn vi hadde våget å håpe på, sier Halvorsen.

Les også: Tre nye år med Telenorligaen!
Magnus Aurdal i Telenor (til venstre) og Claes Halvorsen i Gamer.no/TU Media. Foto: Joakim Bentsen/Telenor
Magnus Aurdal i Telenor (til venstre) og Claes Halvorsen i Gamer.no/TU Media. Foto: Joakim Bentsen/Telenor

Før sommeren varslet Gamer.no at de ikke ville fortsette med offisielt produserte Telenorligaen-sendinger som før. I stedet fridde de til alle som engasjerer seg i Norges største e-sportliga ved å åpne dørene for at de selv kunne produsere rammene rundt de direkteoverførte kampene.

– Planene våre er nå å hjelpe uavhengige castere å produsere fra Telenorligaen, øke produksjonen av kortere klipp fra Telenorligaen, og naturligvis legge mer ressurser inn i selve ligadriften, profesjonaliseringen av norsk e-sport, spillertjenester i Telenorligaen og nettsidene våre, sa Halvorsen til Gamer.no før sommeren.

Og det tok ikke lang tid før folk kastet seg rundt.

– Vi så raskt at det er veldig mange som har lyst til å gjøre dette. Nå castes det faktisk mer enn noen sinne, og sendingene har også høyere seertall enn vi noen gang har hatt før. Dette har gått langt over våre forventninger, sier Halvorsen.

Les også: Overwatch inn i Telenorligaen

casting

Han kan fortelle at det er alle typer folk som nå caster på GamerTV, som er stedet du kan se kampene i Telenorligaen – kampoversiktene får du fortløpende på Telenorligaens hjemmeside.

– Det er gjerne kjente castere som får førsteretten til å caste i de høyere divisjonene. Og folk som gjerne vil begynne å caste, de gjør det gjerne i de lavere avdelingene, sier Halvorsen – og avslører en interessant fun fact:

– Telenorligaen spilles i to runder, der elitekampene spilles på mandager og resten på onsdager. Nå er det faktisk blitt slik at flere streamer er tilgjengelig på onsdagene enn på mandagene – dette tyder på at det mange som har lyst til å bidra!

Utover gode seertall, har også tilbakemeldingene fra seerne vært positive.

– Vi har merket at det er veldig mye positivitet knyttet til Telenorligaen om dagen. Casterne er kjempemotiverte, og communityet trår til på stadig flere måter. Det er en veldig positiv utvikling for både Telenorligaen og e-sportmiljøet generelt, sier Halvorsen.

Om du selv har lyst til å caste kamper i Telenorligaen, kan du kontakte Telenorligaen på e-sport@gamer.no for ytterligere informasjon om dette. Om du er logget inn på Gamer.no kan du også trykke på «Jeg skal sende kampen»-lenken direkte på de spesifikke kampsidene på Telenorligaen.no.