2 minutter å lese

Smartklokke-boom — Her er fem spennende nyheter

Høsten blir en «ny vår» for smartklokke-entusiaster.

Etter lanseringen av Apple Watch og det forholdsvis «rolige» inntoget av konkurrenter, trodde mange at smartklokke-trenden skulle ebbe raskt ut. De som har besøkt elektronikk-messen IFA i Berlin, melder om at dette ikke stemmer.

En interessant observasjon er den tunge tilstedeværelsen av klokker med «klassisk design». Innmaten er topp moderne, men på håndleddet synes folk å foretrekke produkter som ligger langt unna den futuristiske «kalkukator-looken».

En haug med produsenter leverer massevis av spennende «wearables»-nyheter, her er noen av de feteste:

Huawei Watch

false

Klokke fra Kina? Ja, takk. Her avbildet i en utgave med innfatning i polert, rustfritt stål og skinnrem. Kommer selvfølgelig også med en haug andre valgmuligheter. Skjermen har 400 x 400 pixler og kan visstnok holde det gående i opp til tre dager på én lading. Fungerer med både Android og iPhone. Skritteller, puls og kalori-måler finnes på innsiden. Estimert pris er 2600,-

LG Watch Urbane Luxe

false

Superlekkert «klassisk» design på LGs nye smartklokke. Urbane Luxe kommer i 23 karat gull, og festes rundt håndleddet med tykke lærremmer. Prismessig er den rimelig i forhold til Apples luksusvariant, som koster fra ca. 75000 til 100 000 kroner. LG havner på rundt 10.000, men kun noen få hundre eksemparer av gullutgaven vil bli produsert.

Les også: Endelig snakker Android-klokker med iPhone

Samsung Gear S2

false

Samsungs designvalg har gitt et kjempeløft for Gear S2, og muligheten for å rotere den ytre delen av innfatningen er en spennende detalj. Den smekre sirkelrunde «urskiven» passer like godt for kvinner som menn og kommer i to modeller: S2 og Classic. Begge skal fungere med Android-telefoner uavhengig av tilknytting til Samsung. I videoen under kan du se mer av S2s finesser.

 

Moto 360 (andre generasjon)

false

Motorolas nyeste versjon av Moto 360 kommer i egne utgaver for kvinner og menn. Manneutgaven måler 46 millimeter i diameter, mens dameutgaven lander på 42. Moto 360 kjører Android og skal visstnok også fungere sammen med iPhone. Kommer også i sportutgave.

Philips Health Watch

false

Mange elektronikk-produsenter har kastet seg over helsemarkedet. Philips gjør også et forsøk, og deres «Health Watch» byr blant annet på optisk pulsmåler, og vil kunne overvåke både hjerterytme og søvnkvalitet.

Alcatel Go Watch

false

Kanskje det mest futuristiske designet av alle. Alcatels Go Watch kan i første omgang minne litt om de macho klumpeklokkene fra tidlig 2000-tall, men det lyse ytre tar oss raskt med tilbake ti 2015. Både innfatning og rem er i plast, fungerer både med iPhone og Android, prisen skal ligge et sted rundt tusenlappen.

Kilder: Digitaltrends, Engadget, Forbes

Toppbilde: Samsung

Bilder: Huawei, Samsung, Philips, Motorola, LG