2 minutter å lese

Telenor Yng ga dem en drømmeopplevelse

– Det beste med Imagine Dragons er den originale måten de blander sammen så mange forskjellige sjangere, sier Aurora Bergane (18).

Hun er én av 300 heldige vinnere som har møtte opp på Salt på Langkaia i Oslo. Alle har to ting til felles: De er mellom 18 og 28 år, og de digger alle bandet Imagine Dragons, som straks skal spille for dem.

9 grunner til at du vil elske Telenor Yng

– Det er alltid kult å se live musikk, og det er skikkelig trøkk med Imagine Dragons. At det ikke bare er digital musikk, men at de faktisk spiller, det liker jeg, sier Torstein Mjønner (23).

Sommeren er tid for festivaler og avslappede konsertopplevelser, men det er likevel en helt egen stemning på konserter der alle i publikum er fans. I en tid der musikk ikke lenger selger som et fysisk produkt, kunne man lett anta at folk flest ikke har et like nært forhold til musikk lenger.

Fra venstre: Aurora Bergane og Vilde Thorberg.

Men det er feil. Det motsatte er sannsynligvis tilfellet. Det er ingen overdrivelse å si at størsteparten av publikum har mobilen i lufta idet Imagine Dragons går på scenen og begynner på første låt.

Dette er en generasjon som lever livet gjennom mobilskjermen, og måten de opplever musikk er en sentral del av dette. De fleste vi snakker med på konserten bruker Spotify og sosiale medier, til å lytte på og oppdage ny musikk om hverandre.

– Det kalles multitasking, sier Fredrik Alfhei (22).

I større grad enn noen gang tidligere, er musikk nå en sosial ting, som man hele tiden utforsker og deler og snakker om, med vennene sine, som oftest på mobilen.

Stream ubegrenset med musikk med Yng – i hele EU!

Synne Thorsbakken (20) har reist kjørt halvannen time fra Toten for å få med seg den eksklusive konserten med favorittbandet. Hun har sett dem live før, og svarer enkelt på hva det er hun elsker med Las Vegas-bandet:

– Jeg liker stilen deres, enkelt og greit.

Med seg har hun venninna Maria Olsen, som forklarer meg hvor mye bilkjøring har å si for musikkvanene til Toten-jentene.

– I bilen er der vi hører mest på musikk. På Toten er det lange avstander mellom ting, så uansett hvor man skal så må man kjøre. Da er det greit å ha Spotify, smiler Toten-jentene.

Fra venstre: Maria Olsen og Synne Thorsbakken.

På siste som på første sang er alle mobilkameraene i været. Når Imagine Dragons spiller balladen og hiten «Demons» smiler vokalist Dan Reynolds bredt, og er tydelig rørt.

Etter låta snakker han om bandets spesielle forhold til Norge, som var det første stedet de spilte utenfor USA, og hvordan Norge og nordmenns lidenskap og engasjement alltid har inspirert dem – noe de 300 heldige konkurransevinnerne bekrefter – umiddelbart og ekstatisk.

Med Yng er mobilen ekstra godt sikret i ferien