2 minutter å lese

Fire fete mobilnyheter fra Berlin

Stor, større størst — og nå får du 4K på mobilen.

Den årlige teknologimessen IFA i Berlin er fødeplass for mange nyheter innen data og mobiltelefoni. Her er noen av de mest spennende mobilene som kommer denne høsten:

4K fra Sony

sony-xperia-z5_-970x647-c

Vi liker dobbeltkommunikasjonen i dette bildet: Nå er mobilen snart stor (og vanntett) nok til å ta over avisens funksjonen som nød-paraply. Nye Xperia Z5 kommer i tre utgaver: Standard «Z5», «Premium» og «Compact».

Den som garantert kommer til å få mest oppmerksomhet er premium-utgaven, med imponerende 3840 x 2160 pixler i displayet. Dette kvalifiserer til 4K, og Sony er først ute med dette på mobil. Herligheten kommer i november.

Absolutely Phab

Lenovo-PHAB-and-PHAB-Plus-Porduct-0002

Lenovo lager mange spennende mobiler for tiden. Selv om den nye Phab ikke har i nærheten så høy oppløsning som Sonys 4K-telefon (kun1,280 x 720 mot Sonys 3,840 x 2,160), har den til gjengeld det som må være bransjens største skjerm — hele 7 tommer. Andre specs er 1GB of RAM, 16GB lagring og 13 MP kamera.

Elitisk fra ZTE

1.-ZTE-Axon-phone--international-version-front

Tech-toppen Axon Elite stiller med en imponerende liste biometric-features. Både stemmekontroll, fingeravtrykk og øyescanning kan brukes til for eksempel å låse/åpne telefonen.

Ifølge Informationweek er fingeravtrykksensoren på baksiden også superrask, og åpner skjermen nærmest i samme øyeblikk som du legger fingrene på telefonen. Øyescanneren registrerer visstnok plasseringen av blodårer på øyet — noe som angivelig også skal fungere etter en sen kveld ute. 1920×1080 og 5,5 tommer display, pluss to separate zoom-linser til kameraet.

Huaweis «The Force»

ifa-2015-huawei-mate-s-with-innovative-force-touch-technology-officially-introduced-490755-7

Huaweis nye flaggskip kalt «Mate S» havner i butikkhyllene senere i år, og fra utviklingssiden er den blant de første når det gjelder implementering av «force touch»-lignende teknologi. Ellers stiller Huaweis «Mate S» med trykksensitiv 5,5 tommers skjerm, 13 MP kamera, 8 MP selfie cam, bildestabilisering og mulighet for to SIM-kort

Toppbilde: Marshall

Kilder: Digital Trends, The Verge, Informationweek, Androidpit.

Det er usikkert hvilke av disse modellene som blir tilgjengelige i Norge. 

Bilder: Marshall, Sony, Huawei, Lenovo, ZTE