3 minutter å lese

Slik hoster du det ultimate festivalvorset

Å vorse i teltet eller parken er uten tvil en del av festivalopplevelsen. Noen vil til og med si at vorset er bedre enn selve konsertene. Så drøye skal ikke vi være, men gøy er det – hvis vorset er vellykket vel og merke.

Vær obs på fallgruvene, og følg disse enkle tipsene for å lage det ultimate festivalvorset:

1. Lag en spilleliste

Dette burde vært åpenbart, men altfor mange stiller uforberedt. Unngå fullstendig anarki og at halve vorset ser på water-bottle-challenge-videoer på YouTube: Bruk heller noen minutter på å forberede en ordentlig god spilleliste alle kan samles rundt. Legg gjerne til noen nye låter av de artistene som spiller på festivalen, og ikke bare slagere fra 10.klasse.

Tips: Ofte har festivalene egne spillelister. Sjekk for eksempel ut Roskilde Festival 2017 eller Slottsfjell 2017 på Spotify.

Og her har vi en god nyhet til deg mellom 18 og 28 år: Med abonnementet Telenor Yng får du full Music Freedom.

Det betyr at enten du har Spotify, Tidal, Apple Music eller Google Music, kan du strømme så mye musikk du vil – uten at du bruker av din inkluderte data. Du strømmer sømløst og helt ubegrenset over 4G, så det er null stress å ikke ha tilgang til WiFi-nett i teltet.

Med andre ord: Du slipper å lagre spillelista offline, og du kan trygt endre på spillelista så ofte og så mye du vil under hele vorset, kun ved å bruke 4G. Da sparer du plass på mobilen din også!

• Her får du Norges beste festivaldekning!

2. Vær en grei DJ

Ingenting er så kjipt som å være på et festivalvors hvor det utelukkende spilles et sært band som kun én på vorset liker. Vær en grei DJ, og la andre få slippe til med sine låtønsker.

Og fordi du med Telenor Yng kan streame så mye du vil, trenger du ikke å bruke din dyrebare data på at venninna di «bare må» låne mobilen din for å legge til fem låter av Solange på lista.

Men hva om dere er på festival i utlandet? Jo, det er samme greia. Music Freedom gjelder nemlig i hele EU og EØS. Du trenger altså ikke bruke festivalvorset på å uroe deg for en latterlig høy regning når du kommer hjem.

• Telenor-Yng: Din beste reisekompis på Europa-turen 

3. Ha snacks i bakhånd

Et festivalvors kan fort ekspandere, og plutselig sitter det to randoms ved siden av deg. De er fra Stavanger, du er fra Sarpsborg, og dere har ingen ting å snakke om. Løsningen?

Kjøp inn den nye Oreo-sjokoladen, du vet den gigantiske plata som ser ut som en kake, og vips kan dere snakke i evigheter om den «egentlig er for kvalmende» eller bare «sykt digg».

Kjører du mer safe, lever dere godt med en pose First Price Tortilla Chips også (bare ikke ta den med cheese, æsj!)

Vær en minneverdig vert og ha alltid snacks i bakhånd. Garantert god stemning!

4. Ha en god høyttaler

La oss være ærlige: Ingen er interessert i å høre på skurr fra iPhone-høyttaleren din som har vært utallige ganger i gjørma. Det hjelper ikke at parken er liten, lyden er fortsatt dårlig.

Skaff deg en ålreit bluetooth-høyttaler, så blir det garantert søt musikk.

5. Ikke avbryt låta for å sette på en ny låt

Folkens, dette er viktig:

Selv om det ikke koster deg verken en krone eller en kalori å kutte av en lang gitarsolo, så betyr ikke det at du kan bryte de normene og reglene samfunnet vårt så sårt er tuftet på: Så nei, nei og atter nei – det er ikke under noen omstendigheter lov til avbryte musikken for å sette på en ny sang mens det spilles en annen sang. Vent på tur, Herregud …

God festival! 

Toppbilde: Slottsfjell. Foto: Jonathan Vivaas Kise/Slottsfjell