Foto: Microsoft

2 minutter å lese

Dette bærbare tastaturet vil vi ha – nå!

Da Link.no dekket mobilmessen MWC for noen uker siden, brukte vi passende nok mobiltelefonen flittig til å ta foto, video og lydopptak.

Når det kom til selve skrivingen, måtte vi imidlertid dra opp den trofaste, tunge laptopen. Vi vet om ganske mange ting vi heller vil gjøre før vi skriver lange artikler på det bittelille touchtastaturet på mobilen.

Mens vi kikket rundt på Microsofts messestand snublet vi over et lite tastatur … som skulle vise seg å bli noe av det vi ønsket oss aller mest på hele messa (men ikke mer enn denne eller denne).

tastatur
Tastaturet brettes lett sammen – og er da bare 11,5 millimeter tykt. Foto: Snorre Bryne

Hvordan kan et tastatur være så spennende, lurer du kanskje på? Hva om vi forteller deg at det er supertynt, enkelt kan brettes sammen, at det funker til en lang rekke mobiltelefoner og nettbrett, at batteriet varer i tre måneder og at det tåler søl – blir det mer attraktivt da?

Jepp, var det vi trodde.

Jada, vi vet: Det er grenser for hvor sexy et sammenbrettbart mobiltastatur kan være. Vi er også klar over at dette ikke er første gangen noen lager et mobiltastatur – vi har flere liggende i skuffen (de er enten for store til å ta med seg overalt, eller for små til at de er gode i bruk).

Men etter å ha lekt litt med tastaturet (som lanseres i juli), virker det som om Microsoft har klart å finne en perfekt kombinasjon mellom lett vekt, god batteritid, bra størrelse på selve tastene – og ikke minst muligheten til å bytte mellom to enheter med et enkelt tastetrykk.

Vi tipper det også har sittet langt inne for Microsoft å fjerne Windows-tasten – men det er jo en logisk manøver når det tross alt skal fungere til iPad, iPhone, Android, Windows-nettbrett og Windows-telefoner.

dobbel

«Universal Foldable Keyboard», som tastaturet offisielt heter, lanseres i USA i juli med en antatt utsalgspris på 99 dollar.

Det store spørsmålet da, er selvfølgelig: Kommer den til Norge, og i så fall når? Vi spurte Microsoft Norge, som kunne gi oss følgende svar:

– Når det kommer til dette produktet har det vært noen problemer i forbindelse med design og bokstavene Æ, Ø og Å. Mye tyder på at våre utviklere vil klare å løse dette, men på nåværende tidspunkt kan jeg ikke bekrefte at vi vil lansere i Norge. Dette er et spennende og nyskapende produkt og det jobbes på spreng med å finne en løsning.

Vi krysser fingrene for at Microsoft-utviklerne finner en utvei, så også vi her på berget snart kan få fingrene i – eller snarere på – det nye tastaturet.

OPPDATERING: Microsoft kan nå bekrefte at tastaturet kommer i norsk språkdrakt, men har ennå ikke noe konkret lanseringsdato.