4 minutter å lese

Dette var høydepunktene fra mobilmessen i Barcelona

Vi er trygt tilbake i gamlelandet etter en tur inn i fremtiden.

Som i dette tilfellet ble vist fram på mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona, der vi var blant de over 100.000 besøkende som fikk med seg store og små glimt av mobilfremtiden … samt at vi fikk skutt noen aliens.

vive2

Det du ser over her, er et tydelig bevis på at det nesten kan være like moro å se på andre leke seg med VR som det er å spille selv.

Uansett: Om det er høy puls og brede glis vi går etter, var HTC Vive noe av det aller mest fantastiske vi testet på hele messa.

Om du nå innvender at HTC Vive ikke har så veldig mye på en mobilmesse å gjøre, vil du kanskje heller høre om alt det andre snadderet vi fikk fikle med.

For eksempel Samsung Galaxy S7 og S7 edge, som vi faktisk fikk en hel helg med også i forkant av at den ble avduket på messen.

s7e-2

I tillegg til den enda mer tiltalende formfaktoren, satte vi umiddelbart pris på at støtten for minnekort er tilbake, at kameraet tar imponerende klare bilder i mørke omgivelser, og at den nå tåler både støv og vann.

På plass i Barcelona fikk vi også en nærmere titt på Galaxy S7 edge, som kan skilte med noen heftige nye funksjoner. Vi tok også opp en liten video:

… og vi var visst ikke helt ferdige med VR – tvert imot. Mange av de største mobilprodusentene har nemlig store planer for den virtuelle virkelighet, ikke minst Samsung.

De lanserer like godt et eget 360-kamera som lar alle eiere av de nyeste Samsung-modellene lage egne VR-videoer, uten at det koster skjorta (slik det gjerne gjør med de mer profesjonelle kamerariggene).

ve

For å øke engasjementet for VR blant folk flest – noe vi mener de har mange gode grunner til å gjøre – har Samsung også bestemt seg for å gi bort gratis Gear VR-briller til alle som forhåndsbestiller Galaxy S7 eller S7 edge før 10. mars.

Utover Samsung var det også mange andre tøffe Android- og Windows Phone-mobiler på plass (Apple var som vanlig ikke tilstede – de kjører helst sitt eget løp).

For eksempel går LG helt nye veier med sin G5, som rett og slett er en modulær telefon. Dette innebærer at du kan vippe ut nederste del av telefonen, og erstatte den med en annen del med en annen funksjon.

Vil du for eksempel ha et bedre kamera, setter du inn kameramodulen med bedre grep og flere kamerafunksjoner. Er god lyd viktigere, plugger du inn DAC-modulen fra Bang & Olufsen … og så videre.

lgg5-3

For å følge opp den lett lekne G5-tonen, demonstrere LG også en helt ny mobilstyrt robot, som mest av alt minner om en krysning mellom en automatisk støvsuger og BB-8 fra «Star Wars».

Visstnok skal den være et morsomt leketøy for bikkja, om den da ikke skremmer vettet av dyret.

ball_gif

Sony overrasket på sin side med den helt nye mobilserien Xperia X, som blant annet kan skilte med en superrask autofokus – den kan til og med forutse hvor det du skal ta bilde av beveger seg videre.

Pene er telefonene også:

sonyx-2

Sony viste også fram fire sideprosjekter, som faktisk imponerte oss en hel del.

Riktignok er tre av dem fortsatt på prosjektstadiet, men vi både håper og regner med at de alle vil se dagens lys. Spesielt den bærbare og interaktive bordprojektoren, som faktisk lar deg bruke bordflaten eller veggen som touchskjerm, er noe vi kunne tenkt oss å ha i eget hjem.

sony1

Om du er en av stadig flere nordmenn som har fått øynene opp for Huawei, kan det kanskje glede deg å høre at også deres kommende Mate 8 synes å kunne leve opp til forventningene.

Spesielt den store, krystallklare skjermen fikk oss til å stoppe opp i jungelen av nye Android-telefoner.

huawei-3

Selvfølgelig var det også mange ting utenom det vanlige på messegulvet. Noe av det vi bet oss mest merke i, var Elite x3-serien fra HP.

Dette er ikke bare en kraftig Windows 10-telefon, men også et «laptop»-tilbehør som rett og slett lar deg bruke mobilkraften i mer pc-vante former.

Dette kan raskt bli starten på noe langt større – for hvorfor skal man egentlig ha med seg både mobil, nettbrett og pc når mobilen kan være nok?

Den nye Elite x3 fra HP med en «Mobile Extender» i bakgrunnen.
Den nye Elite x3 fra HP med en «Mobile Extender» i bakgrunnen.

Mens HP-løsningen kanskje er perfekt for folk gjerne har på seg pene klær på jobben, er arbeidshesten fra CAT mer for dem som ikke er redd for å bli skitten på jobb.

Det er heller ikke telefonen CAT S60, som i tillegg til å tåle støv, vann og en real trøkk også kan brukes som termografisk kamera.

cat2

MWC-messen var også langt mer enn bare mobiltelefoner og VR – det var også arena for mange seriøse diskusjoner om alt fra 5G til tingenes internett (IoT) – samt hvor mye trøbbel som kan oppstå om dette ikke sikres godt nok.

Fortsatt har vi mye godt MWC-stoff med hjem i bagasjen – følg med i tiden framover på Link.no!