4 minutter å lese

Disse maskinene er utrolig nok laget av Lego

De fleste av oss har vokst opp med Lego. Men ikke alle vokser fra Lego: Rundt om i hele verden finnes det både unge og gamle Lego-entusiaster som bygger de mest utrolige ting av klossene – deriblant maskiner som fungerer mer eller mindre bra.

Her har vi samlet noen av Lego-maskinene som har imponert oss mest de siste årene:

 

Klossete 3d-printer

Vi er store fans av den store 3d-printerrevolusjonen som pågår om dagen, og gleder oss til hvert hjem får sin egen, billige 3d-printer (selv om det er litt skummelt at alle samtidig da kan lage sine egne våpen, for eksempel).

Men inntil 3d-printere er allemannseie, er det jo greit å vite at det går an å lage en av Lego også. Selv om det kanskje ikke er helt allemannseie, det heller?

Ok, så er kanskje ikke dette verdens raskeste eller mest praktiske 3d-printer (på to timer skulle vi klart å skjære ut noe halvfint av blomsterskum, vi også). Men når maskinen tross alt er bygget av Lego, forsvinner alle slike innsigelser som dugg for solen.

 

Verdens største ballmaskin

Apropos imponerende og fullstendig unyttige Lego-maskiner, synes vi det er stas å se hvor mye innsats som de siste årene er blitt puttet inn i å lage såkalte «ball contraptions».

Det er rett og slett Lego-maskiner som har som eneste formål å sende en rekke små baller videre nedover i maskinens underfundige løp.

Slike maskiner kalles gjerne for Rube Goldberg-maskiner (etter avistegneren med samme navn), der fellesnevneren er å utføre en enkel oppgave på så komplisert vis som mulig.

Selvfølgelig har mange andre Lego-tilhengere med mye tid til overs også laget flere slike maskiner:

 

Meningsløs Lego-maskin

Ingen maskiner er mer unyttige enn de såkalte «useless machines», som har dukket opp i mange ulike varianter de siste årene.

Det eneste disse maskinene gjør, er å slå på en bryter når noen slår den av. Hver gang, alltid.

Selvfølgelig har noen laget en slik maskin av Lego også, med et aldri så lite snev av humor:

 

Alltid tid for Lego

Samme fyr som lagde den meningsløse maskinen over, har heldigvis også flere andre maskiner som muligens kan ha litt mer nytteverdi.

Selv falt vi for denne Lego-klokken, helt genial i all sin enkelhet:

Her er en annen og muligens litt mer irriterende variant:

 

En ikke helt kollisjonssikker bil

Her har du en fullt fungerende bil, utelukkende bygget av Lego. Nærmere bestemt en halv million brikker.

Bilen er faktisk drevet av luft (!), og kan nå hastigheter på 20-30 km/t. Men vi er ikke helt sikre på om vi ville tatt med denne ut på motorveien?


Rubiks kube-hjelp

Vi vet ikke hva som egentlig er mest vanskelig: Å løse en rubiks kube med egne hender, eller bygge en Lego-maskin som kan løse den for deg (og samtidig slå verdensrekorden):

 

Et vandrende … skip?

Det er mange som lager Lego-roboter, noen av dem kan også gå. Men ingen av dem er så fantastiske som denne – et vandrende steampunk-skip, selvfølgelig laget av 100 prosent Lego.

 

Med Lego til himmels

Det er enkelte som mener at det ikke er mulig å lage droner av Lego helt ennå, ettersom de originale, umodifiserte Lego-delene ikke er kraftige nok til å løfte det som trengs.

Men det er bare om man slavisk skal følge spillereglene for å bygge Lego-maskiner. Og det er det jo ikke alle som gjør – som disse gutta, som samlet inn (mer enn) nok penger via Kickstarter til å lage en fullt fungerende drone ved hjelp av en 3D-printer, Lego-klosser og noen andre nødvendige deler.

 

Lego-proteser

Ok, vi innrømmer det gjerne: De aller fleste av konstruksjonene over har liten eller ingen praktisk nytte – kall det gjerne inspirerende lek på svært høyt nivå.

Men noen tenker i litt mer prakitiske retninger. Kanskje ikke denne armprotesen er helt klar for å bli koblet til et menneske – men det er en solid inspirasjon for kanskje å gå ett hakk videre og gjøre noe som virkelig kan hjelpe andre mennesker.

Eventuelt (grøss og gru!) lage en Terminator-robot som gjør alt annet enn å hjelpe mennesker.

 

… denne BURDE ha virket

Til slutt må vi ta med denne, selv om det strengt tatt «bare» er en veldig avansert Lego-modell som ikke gjør stort annet enn å imponere oss enormt.

Mine damer og herrer: Her er en X-Wing i full størrelse, bygget av Lego.