Foto: Logbar

2 minutter å lese

En ring for å «styre dem alle». Men virker den egentlig?

I disse «Hobbiten»-dager er det nok en gang én ring som får all oppmerksomheten.

ring_hobbit
Foto: New Line Cinema / SF Norge

Men kanskje får Den ene ringen litt konkurranse denne vinteren, når det japanske selskapet Logbar nå lanserer det de rett og slett kaller Ring.

Ifølge selskapet, som har laget en introvideo som umiddelbart får oss til å tenke litt koffert, vil man med den elektroniske ringen kunne styre alt mulig rundt seg med litt «magisk» veiving med fingeren.

Tanken er at når du har på deg ringen, kan du trykke på den lille knappen for deretter å gjøre en forhåndsprogrammert gest. Denne gesten plukkes så opp av smarttelefonen din (som har en ring-app installert), som deretter utfører oppgaver som å skru på lyset, bytte kanal på tv-en – eller bestille en taxi til der du er.

Høres jo både nyttig og moro ut, det – om det i det hele tatt virker som det skal?

Da Logbar først annonserte Ring via sin Kickstarter-kampanje tidligere i år, fikk de massivt med oppmerksomhet rundt hele verden. Samt over tre ganger så mye penger som de spurte etter, nærmere en million dollar.

Men nå som produktet endelig er lansert, har de første Kickstarter-støttespillerne begynt å motta ringene sine … og skal vi tro kommentarfeltet på Kickstarter-siden er ikke alle så veldig fornøyde.

En rød tråd som går gjennom de tidvis svært hissige tilbakemeldingene, er at ringen er altfor stor til å kunne brukes – samt at den i praksis ikke kan brukes til så altfor mye.

Kanskje verst av alt? Ringen har en ekstremt stor feilmargin når den forsøksvis tolker hvilke bevegelser du prøver å utføre.

Etter å ha sett denne videoanmeldelsen (videotittelen sier vel nesten alt), må vi innrømme at vi – teknoglade som vi er – nok pent står over denne dingsen.