2 minutter å lese

Enda en ny app fra Instagram. Men kommer vi til å bruke den?

I stedet for å rulle ut nye funksjoner i selve hovedappen, har vi det siste året sett flere eksempler på at nye, mindre tilleggsapper med bare én funksjon dukker opp.

Facebook dyttet ut Messenger i en egen app, Twitter lanserte Vine – mens Instagram har latt deg filme timelapser i Hyperlapse og samle bilder i Layout.

Det stopper imidlertid ikke der: Nå har Instagram åpenbart latt seg inspirere av Apples nye «live photos» (eventuelt et par tiår med animerte GIF-filer), og lansert sin nye app Boomerang – som enkelt og greit lar deg lage bittesmå animerte videosnutter som går i loop. Og det er det.

loop

Instagram sier selv at det «verken er et foto eller en gif», men en ny, artig måte å gjøre hverdagslige situasjoner til noe «moro og overraskende». Det som skjer er i praksis at kameraet tar en rekke stillbilder i rask rekkefølge, som den deretter syr sammen til en høykvalitets minivideo som spilles av framover og bakover i loop.

Aller helst bør det du «filmer» derfor være i bevegelse, for at den vesle videosnutten skal være interessant i sin evige avspilling fram og tilbake, fram og tilbake … til du går lei?

ball

Om vi skal tippe, vil det i de neste ukene bli publisert en lang rekke artige selfies og denslags fra Boomerang via Instagram og Facebook – det er nemlig svært enkelt å publisere bildene videre fra appen.

Men hvordan ståa blir om bare en måned eller to, gjenstår å se – hvor mange hyperlapse-videoer ser du for eksempel hver dag nå? Det er sikkert gode grunner til hvorfor denne funksjonen ikke er bakt inn i selve hovedappen til Instagram, men vi innbiller oss at funksjonen ville bli mer brukt om man ikke måtte åpne en ny, egen app for å utføre den.

Skjermbilde 2015-10-23 kl. 15.20.37

Snuttene spilles inn i både høye- og breddeformat, og blir forøvrig også lagret som små, firesekunders .mov-filmer i kamerarullen din (testfilene våre ligger rundt 12 MB per film).

Boomerang kan lastes ned gratis til både iPhone og Android.