2 minutter å lese

Endelig lar Instagram deg bytte mellom flere kontoer

Facebook har skjønt det. Twitter har skjønt det: Folk har gjerne flere kontoer de bruker aktivt i sosiale medier.

Instagram, derimot, har lenge bare latt deg være innlogget med én konto. Skal du poste fra en annen konto – for eksempel på vegne av jobben, idrettslaget, parodi-kontoen din og så videre – har du måttet logge ut, for deretter å taste inn brukernavnet og passordet på den andre kontoen.

Inntil nå. For ENDELIG har også Instagram tatt til vettet, og åpnet opp for at du enkelt kan bytte mellom flere (opptil fem!) kontoer.

Oppdateringen kom i Instagrams siste versjon, 7.15, som ruller ut til både iOS og Android denne uka.

Vi har så vidt fått testet ut funksjonen, som tilsynelatende er så enkel at vi endelig kan orke å publisere bilder også til den sterkt stemoderlig behandlede jobbkontoen. I-landsproblem? Jepp.

Uansett: Straks du har oppdatert til den nye versjonen kan du legge til en ekstra konto i innstillingene i appen. Når det er gjort, kan du enkelt trykke på brukernavnet på toppen av profilsiden for å bytte mellom kontoene.

LES OGSÅ: Vil du ha flere likes på bildene dine? Bruk et filter!

ny_insta

Når det er så enkelt å publisere på forskjellige kontoer, gjelder det også å holde tungen rett i munnen når du poster … så ikke de private festbildene fra sene nattetimer går ut til de mange tusen følgerne på den profesjonelle kontoen til firmaet du styrer Insta-kontoen til.

Hold derfor øye med profilbildet, som nå dukker opp nederst i høyre hjørne for å gjøre det tydelig hvilken konto du er logget inn med.

Du vil også kunne motta push-varsler for alle kontoene som har dette aktivert, uavhengig av hvilken du tilfeldigvis er logget inn med i selve appen.

LES OGSÅ: Ermahgerd! Instagram med nye (normale) bildeformater