2 minutter å lese

Endelig kan du zoome inn på Instagram

Kom igjen, du har gjort det, du også: Tatt skjermbilde av et Instagram-bilde, for deretter å kunne zoome inn på bildet du tok for å kunne studere de aller minste detaljene.

Om du kjenner deg igjen i ovennevnte lett maniske handlingsmønster, kan vi kanskje glede deg med nyheten om at du ikke er alene. Faktisk er ønsket om se litt nærmere på bilder såpass normalt at Instagram nå har gjort det til en standardfunksjon i tjenesten.

Først ut er iPhone-brukere, som etter siste oppdatering allerede kan leke seg i feeden. Bare «klyp» på et bilde eller en video, spre fingrene – og det forstørres akkurat som bildene du har liggende på iPhonen din.

instascrolling

Android-brukere må vente et par uker til før funksjonen er på plass også for dem, ifølge Instagram – som introduserte funksjonen med denne videoposten:

Et springende spørsmål som umiddelbart dukker opp når man gis mulighet til å zoome inn på bilder, er hvilken oppløsning bildet har – noe som også avgjør hvor mange nye detaljer du egentlig kan oppdage.

Etter å ha testet på en rekke bilder og videoer i egen feed, virker det som om oppløsningen på bildene ikke er blitt noe særlig bedre. Resultatet er at det du zoomer inn på blir lett grøtete, litt avhengig av hvor skarpt originalbildet egentlig er.

Vi tipper imidlertid at Instagram har (eller kjapt vil få) en plan for å øke kvaliteten på bildene. Muligens ved å ikke komprimere bildene som lastes opp like mye som de tradisjonelt har gjort, eller tillate bilder med høyere oppløsning enn dagens 1080 piksler.

Moro er det lell, og allerede er kreative sjeler i full gang med å omfavne den nye funksjonen … som altså kom bedre sent enn aldri.

View this post on Instagram

Zoom & double tap.

A post shared by Ståle Gerhardsen (@kreativoli) on