3 minutter å lese

Er dette den neste Galaxy-telefonen fra Samsung?

 

Det er vanskelig å se for seg fremtidens telefoner. Vi er alle så vant til det flate, glassaktige designet at det krever annerledes tanker å kunne forestille seg fremtiden. Derfor inviterte Samsung noen av Norges mest innovative hoder til å komme med sine ideer for fremtidens Galaxy.

– Jeg ønsker meg en telefon som kan transformere seg og bli en slags robotassistent. Neida, jeg bare kødder! Det har jo ikke noen rot i virkeligheten what so ever. Jeg har gått og tenkt på hvor langt jeg skulle dra det, men jeg skal stoppe der.

Det sier filmskaper og regissør Kristoffer Klunk (28) når vi spør ham om hva han ønsker seg fra fremtidens Samsung Galaxy. Etter å ha tenkt seg litt mer om begynner han heller å snakke om mer edruelig funksjonalitet som utskiftbar optikk, innebygde lyskastere og en innebygget full-HD projektor for presentasjon av filmidéer og konsepter.

– I og med at jeg tegner en del storyboards og lignende ville det også vært digg om jeg kunne projisert et tegnebrett på bordet her. Det finnes jo slik teknologi for tastaturer.

Hvis du kunne utstyrt fremtidens telefon med én funksjon som er så banal og fremtidsrettet at den mest sannsynlig aldri vil bli virkelig, hva ville det vært?

Kristoffer tenker seg om en stund, før han svarer kontant:

– At den kan fly.

Framtidstelefoner - skisser-2-klunk

Han ser ut i lufta foran seg og fortsetter

– At jeg kan programmere den til å fly akkurat der jeg vil at den skal være til enhver tid. Hvis jeg skal filme en bilscene, for eksempel, kan jeg programmere den til å følge ting. Fly gjennom bilen, ut vinduet og rundt foran. Det hadde vært helt sinnsykt.

En flygende kameratelefon med utskiftbar optikk kunne nok også vært nyttig for Eirik Ulltang (24). Han bruker telefonen sin til å filme og analysere egen innsats når han trener på bike trial. Han er den eneste i Norge som driver med dette på fulltid og er rangert som 17. best i verden. Kort fortalt er bike trial som parkour, bare med sykkel, så Eirik hopper på og mellom objekter med sykkelen sin, både i naturen og i bybildet. Og så er han miljøentusiast.

– Jeg er opptatt av at vi skal ta vare på miljøet. Under krigen fikk soldatene utdelt en cyanid-pille som de kunne bruke til å ta sitt eget liv, hvis de ble tatt til fange. Jeg vil at telefonen skal ha den samme funksjonen. En knapp jeg kunne trykket på som startet en biologisk nedbrytingsprosess som bryter ned hele telefonen i løpet av én måned.

En veldig spennende idé som kunne endret verden. Men Eirik stopper ikke der. Hans egen telefon ble knust under trening og dét synes han er for dårlig.

– Jeg vil ha en telefon som faktisk er støtsikker. Min telefon er ‘støtsikker’ men ble knust. Vi må kunne lage telefoner i mer fleksible materialer. Man kan ikke knuse deig. Det hadde vært bra om telefonen var som en slags deigklump som kunne formes slik vi ønsket det. Kall det responsiv hardware; i stedet for at designet på nettsiden tilpasser seg telefonen, kan telefonen tilpasse seg designet på nettsiden.

De futuristiske tankene til 24-åringen fra Hardanger kunne imponert mange. Kombinert med et spennende miljøfokus og et innovativt hode vil nok ikke dette bli det siste vi hører fra ham:

– Batterier og lading er gammeldags. Vi må gå bort fra litium og se til andre energi-kilder. Kanskje kan vi finne nye og miljøvennlige måter å utnytte atomkraft på? 0,014g med Plutonium ville vært nok til å drive telefonen i årevis.

Frem til Samsungs unpacking-event på søndag får vi selv velge hvilke rykter vi vil tro på, men Samsungs nye Galaxy vil hvertfall ikke kunne fly eller være en biologisk nedbrytbar klump med deig. Innovasjonskraften Samsung har funnet i de unge, norske hodene er det imidlertid ikke noe galt med!

Se flere rykter om Samsungs nye flaggskiptelefon på www.samsung.com/no/isthisthenext/