2 minutter å lese

Er mobilen ferieklar? Reise-apper for viderekomne

Du trenger neppe en introduksjon til apper som TripAdvisor, Yelp, Uber eller Airbnb. De er kjekke, alle sammen – men de dekker langt ifra alle behov.

Det finnes mange andre apper som kan bidra til en enklere og bedre ferieopplevelse. Her er noen av våre favoritter.

 

hopper

Hopper

Hva du betaler for flybilletter føles ofte som en loddtrekning. Denne appen følger med på trendene i billettsalg, og den sammenligner priser på tvers av ulike valutaer. Når du har lagt inn når og hvor du ønsker å reise, så tipser den deg når du bør slå til for billigst mulige flybilletter. Det kan være mye penger å spare!

Finnes i App Store.

 

localeur

Localeur

Når du er på reise, er det lett å bare bli geleidet rett inn i turistfellene. Reisen er nesten alltid bedre med en lokal guide, og det er det denne appen tilbyr: den er spekket med tips til mat og opplevelser fra lokalbefolkningen i byen. Last ned appen om du skal til USA – det er nemlig foreløpig kun der det fungerer.

Finnes i Google Play og App Store.

 

tripit

TripIt

Er du god til å holde styr på flyavganger, hoteller og leiebiler, og den slags – altså hvor du bør være, og når? Denne appen gjør jobben enklere. Når du legger inn epost-adressen din, så sporer den opp alle reservasjoner i innboksen din, som den sorterer sammen til en synkroniserbar, svært oversiktlig reiseplan.

Finnes i Google Play, App Store og Windows Phone-butikken.

 

translate

Google Oversetter

Denne appen har virkelig begynt å bli bra. Appen kan oversette tekst mellom 90 språk, og fungerer uten internett-tilkobling. Men den forstår også tale og håndskrift, den kan oversette hele samtaler og nettsteder – og fra engelsk til noen store språk, som spansk, fransk og tysk, kan du til og med oversette fra bilder.

Finnes i Google Play, App Store og Windows Phone-butikken.

 

xe

XE Currency

Valutakalkulator som følger med på de siste kursene fra hele verden – og har dessuten databaser for alle de samme kursene i fortiden, om du skulle trenge å vite hvordan krona og dollaren forholdt seg på en bestemt dato. Appen lagrer de siste kursene, og fungerer også uten internett-tilkobling.

Finnes i Google Play, App Store og Windows Phone-butikken.

 

packpoint

PackPoint

Fortell appen hvor og når du skal reise, hvor lenge du blir og hva du tenker å gjøre. Så kommer den med forslag til hva du bør huske å pakke med. Ikke bare kan du unngå å glemme noe viktig, men du kan kanskje få inspirasjon til noe nytt å gjøre på reisen med det samme?

Finnes i Google Play og App Store.

 

hipmunk

Hipmunk

En av markedets beste apper for å finne– og bestille reiser. Søker opp de billigste flybillettene og hotellene der du vil på tur. Appen henter hotellanmeldelser fra TripAdvisor, og viser hvor nært du er til gode spisesteder og shoppingmuligheter.

Finnes i Google Play og App Store.