2 minutter å lese

Et iPhone-batteri som kan vare i en hel uke? Ja takk!

Nytt år, ny mobilmodell – med bedre kamera, raskere innmat, en eller annen fancy funksjon vi ikke visste at vi trengte.

Joda, ja takk, vi sier ikke nei.

Likevel er det litt rart å tenke på at vi, i en tid der nærbilder av Pluto føles helt naturlig, ennå ikke klart å løse en av vår tids teknologiske gåter:

Hvordan få batteriet på smarttelefonene våre til å holde ut litt lengre enn vi selv gjør på en helt vanlig dag?

Skal vi tro en gjeng genier i det britiske selskapet Intelligent Energy, er miraklenes tid heldigvis ikke helt omme. Selskapet har nemlig utviklet en helt ny batteriteknologi som kan sikre oss én ukes mobilbruk uten å lade.

Det hele er heller ikke bare en flyktig idé som forhåpentligvis kan bygges en gang i fremtiden: Ifølge The Telegraph har energialkymistene allerede bygget en fullt fungerende iPhone 6-prototype med den nye batteriteknologien.

Hvordan får de det så til?

Ved hjelp av hydrogen, vel.

Inni prototypen har selskapet plassert både et mer tradisjonelt oppladbart batteri, men også en modul som kan skape elektrisitet ved å kombinere hydrogen og oksygen. Det gir også små mengder vann og varme (altså damp) til overs, som unnslipper via små ventiler – det er vel uansett på tide at iPhone blir vannsikker?

Selve «ladingen» av hydrogen er planlagt at skal skje via små engangspatroner, som du stikker inn i bunnen av telefonen. Disse kapslene inneholder et pulver som gir fra seg hydrogen nok til en ukes vanlig bruk – til prisen av «en kaffe latte».

– Vi har nå klart å lage en brenselcelle som er så tynn at den passer inn i de eksisterende rammene uten endringer, samtidig som vi beholder det oppladbare batteriet, sier Intelligent Energy-sjef Henri Winand til The Telegraph, og legger til:

– Dette er et stort steg, ettersom det er viktig at du ved introduksjonen av ny teknologi bruker en sti folk er komfortable med å bruke.

Ifølge den britiske avisa jobber Intelligent Energy tett med Apple, men det er noe Apple (selvfølgelig) ikke vil kommentere på.

Når kan vi så tidligst forvente å ha slike hydrogendrevne telefoner (forhåpentligvis trygt) plassert i bukselommene våre?

– Vi mener at dette er et par år unna, men i realiteten handler det om hvor raskt vår partner ønsker å trykke på knappen og komme i gang med dette, sier finanssjef Mark Lawson-Statham i Intelligent Energy til The Telegraph.

Så, hva venter dere på?