3 minutter å lese

Få med deg spenningen – slik ser du finalene i Telenorligaen!

Til helgen er det endelig duket for finalene i Telenorligaens aller første sluttspill, der Norges beste spillere i «Counter-Strike: GO», «League of Legends», «Hearthstone» og «StarCraft II» skal avgjøres.

De siste ukenes kamper i den nye Telenorligaen har allerede gitt oss flere store høydepunkter på veien – som da BX3 dro i land en overraskende seier over forhåndsfavoritten LGB i semifinalen i «Counter-Strike: GO» forrige helg.

Dermed møter de Temp.no i finalen på søndag klokka 20.00 – en kamp som også vises på VGTV. Det er noe avisas mangeårige spillsjef Rune Fjeld Olsen gleder seg stort til:

– E-sport har svært mye av det vi kjenner fra lagidrett ellers, også når det kommer til spenning. På de høyeste nivåene kan det som publikumssport gjerne sammenlignes med å være på en fotballstadion når to lag spiller mot hverandre – man blir gira på deres vegne. Det er mye som står på spill, med store doser spenning og dramatikk, sier Fjeld Olsen til Link.no.

I tillegg til VGTV-sendingen, vil finalene innen de fire spillene – som med resten av toppkampene i Telenorligaen – livestreames med kommentatorer på GamerTV.

Her er info om når og hvor du kan se kampene:

Hearthstone
Lørdag 2. mai klokka 14.00
Nicolai «GLNoticimus» Jacobsen møter Jon «GLKjeks» Nilsen

StarCraft II
Lørdag 2. mai klokka 16.00
Jens «Snute» Aasgaard møter Kristoffer «TargA» Marthinsen

Counter-Strike: GO
Søndag 3. mai klokka 20.00
BX3 Elektroniske Sportsklubb møter Temp.no – les artikkel

League of Legends
Søndag 3. mai klokka 14.00
Sebastian «Boffen» Gsell og hans lag Celestial Gaming møter Adrian «Dipzey» Kjellesvik og hans lag Oslo Lions – les artikkel

I vårsesongen består den totale premiepotten i Telenorligaen av 45.000 kroner, der førsteplass i «Counter-Strike: GO» og «League of Legends» gir 10.000 kroner (2. plass gir 5000 kroner), mens førsteplass i «StarCraft II» og «Hearthstone» gir 5000 kroner (2. plass gir 2500 kroner).

Som med andre publikumssporter, er det kanskje aller mest engasjerende å følge med for dem som vet hva de ser på. Men ifølge Fjeld Olsen kan slike sendinger trygt ses også av dem som ikke kjenner så godt til e-sport fra før.

– Det skal veldig lite til for å forstå grunnreglene i disse spillene. Og når man forstår dem, er det veldig, veldig mye dramatikk i vente.

Hvor mange som benker seg foran VGTV-sendingen på søndag klokka 20.00 tør han ikke tippe på.

– Det er uansett ikke det viktigste nå. Dette er en start, vi ser på det som et prøveprosjekt der vi ikke har voldsomt høye forventninger på seertall – men heller vil se om vi klarer å lage en ok sending. Det sitter flere i VGTV som har tro på potensialet i dette, og søndagens finale er en gyllen mulighet til å ta noen forsiktige skritt og se om det er noe for oss, sier Fjeld Olsen til Link.no.

Om du vil sjekke ut om e-sport er noe for deg – enten som spiller eller publikum, er dette gode steder å starte om du vil se på kamper:

GamerTV: Viser både kamper i Telenorligaen, men også høydepunkter fra andre store turneringer rundt om i verden – både live og i opptak

Twitch – Verdens mest populære arena for livestreaming av kamper. Satser mest på livesendinger – kampene ligger ute i bare få dager før de slettes

Hitbox – Samme type livebasert tjeneste som Twitch, men har foreløpig ikke like stor brukermasse

YouTube – Her ender nesten alle livesendingene opp, etter at de er eksportert fra tjenester som Twitch – med flere millioner abonnenter på de mest populære kanalene er det ingenting å utsette på verken tilbud eller aktivitet.

TV 2 – viser Altibox-ligaen både på TV 2 Sportskanalen og på TV 2 Sumo

 

LES OGSÅ: – Telenorligaen skal bygge opp et norsk e-sportmiljø fra grunnen av