2 minutter å lese

Får du ikke nok fart på mobilen? Nå drar Telenor på med 4G+

(Barcelona): Mye vil ha mer, heter det – noe som også gjelder for norske mobilsurfere.

Det tar Telenor konsekvensen av, og annonserte i dag en raskere variant av 4G-nettet med det relativt selvforklarende navnet 4G+ (også kjent som LTE Advanced).

Fra scenen på Telenors stand på mobilmessen MWC i Barcelona, kunne Telenors mobilsjef Berit Svendsen avsløre at 4G+ vil være tilgjengelig for halvparten av landets kommuner i juni i år. I løpet av 2016 skal hele landet være dekket.

– Med 4G+ støttes hastigheter opptil 300 Mbit/s. Og timingen for lanseringen er god, ettersom de første telefonene som støtter dette blir tilgjengelig før sommeren, sa Svendsen.

berit

De siste årene har bruken av mobildata i Norge økt med over 80 prosent hvert eneste år. 74 prosent av telefonene på det norske markedet er nå smarttelefoner – og det er flere som bruker 4G enn 3G.

– Dekning er Telenors fremste styrke i markedet, og i dag dekker vi 84 prosent av landets befolkning med 4G. Det skal vi øke, og i løpet av 2015 skal vi bygge ut 4G-nettet til å nå 95 prosent av landets befolkning, sier Svendsen, og la til:

– I løpet av juni vil ni av ti nordmenn ha tilgang på 4G. Dette er ett år tidligere enn vi tidligere har antatt.

Også Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas besøkte den vesle scenen. Han kunne blant annet fortelle om selskapets innsats for å senke de høye roamingkostnadene mange reisende i dag frykter.

baksaas

– Jeg tror det alltid vil være litt ekstra kostnader knyttet til det å reise, men den forskjellen som er mellom å surfe på mobilen hjemme og i utlandet i dag er ikke akseptabel, sa Baksaas, og fortsatte:

– Prisene er generelt for høye, og regningene er uforutsigbare og uklare. I fremtiden er det noe vi må bli kvitt, og derfor lanserer vi nå et roaminginitiativ.

Allerede har Telenor lansert billigere roaming for sine svenske kunder, for dem koster det nå 29 svenske kroner for å bruke 100MB data hver dag i hele Europa.

Neste land som får et tilsvarende tilbud er heldigvis Norge, og mest sannsynlig skjer det før sommersesongen.