2 minutter å lese

Fikk du aldri sett The Beatles spille live? Vel, det kan fortsatt være mulig

Allerede har vi sett avdøde artister som Tupac Shakur gjenoppstå på scenen i form av hologrammer (selv om han ifølge de mest dedikerte fansene strengt tatt fortsatt lever i beste velgående – sammen med Elvis?).

tupac

Skal vi tro verdens mektigste hologram-milliardær, greske Alkiviades David i Hologram USA, får Tupac snart følge av langt flere avdøde kollegaer på scenen.

Allerede har David hentet inn fordums storheter som Billie Holiday, Buddy Holly, Liberace, Big Pun, Andy Kaufman og Roy Orbison fra det hinsidige til sin liste over «samarbeidspartnere» – og flere legges stadig til.

I et ferskt intervju hos Vulture lufter imidlertid enkelte eksperter kritiske tanker mot slike hologramopptredener av forlengst avdøde artister (eller levende artister som er forbi sin storhetstid).

Mye av kritikken går ut på at teknologien ikke er god nok (faktisk er den over hundre år gammel, og Tupac var ikke engang et ekte hologram), samt at de digitalproduserte kopiene ikke er i stand til å fange «sjelen» til artistene som opptrer.

LES OGSÅ: Med disse hologram-brillene vil Microsoft «forandre livet ditt»

Det er kritikk som David fnyser av.

– Alle som jobber for meg blir fortsatt i fyr og flamme når vi viser fram en ny artist. Vi har virkelig bare skrapt på overflaten av hva vi er stand til å gjøre. Teknologien blir ikke dårligere med tiden, den blir bare bedre, sier gründeren og drømmer:

– Forestill deg at vi henter the Beatles tilbake til scenen!

beatles

I intervjuet går David til og med så langt som å nevne å la Jesus gjenoppstå – men altså på en litt annen måte enn mange kanskje går rundt og venter på.

– Du må være i stand til å gjenkjenne mulighetene, sier han.

LES OGSÅ: Hologram-skjermene kommer – og de kan bane vei for et nytt, norsk industrieventyr

Vi skal ikke stikke under en stol at det hadde vært interessant å se the Beatles opptre live, selv om det neppe kan sammenlignes med «the real deal» som noen en gang i tiden var så heldige å få oppleve.

Og skal vi tro Paul McCartneys nylige hologramopptreden i dataspillet «Destiny», er han kanskje ikke helt fremmed for ideen?

Mens vi venter på fremtiden, er det i hvert fall småmoro å oppleve at vi har kommet så langt fram i tid at talkshowhost Jimmy Kimmel kan gjøre ting som det her: