4 minutter å lese

Jakten på neste film eller serie starter (og slutter) med Filmgrail

Kall det gjerne et i-landsproblem: Med stadig flere strømmetjenester tilgjengelig, er jakten på den neste tv-serien eller filmen du skal se ofte en real utfordring.

Heldigvis er det noen som prøver å vise vei i jungelen – som utviklerne bak Filmgrail, en norskutviklet tjeneste som nettopp forsøker å guide deg til rett film eller tv-serie.

Prøv Filmgrail gratis:

Last ned til iPhone
• Last ned til Android

– Vi syntes det var synd at det skulle være så vanskelig å finne riktig film til riktig tid, forteller Filmgrail-gründer Simon Strumse til Link.no.

–  Samtidig som strømmetjenester har gjort filmer og tv-serier mye mer tilgjengelig, og lar deg starte avspilling på bare sekunder, er det blitt vanskeligere å finne frem blant alle strømmetjenestene som alle har forskjellig innhold, fortsetter han.

I Norge er det 20 strømmetjenester, over 50 tv-kanaler som viser film og flere enn 300 kinoer, forteller Strumse:

– Filmgrail dekker alle disse i appen, og er dermed den mest komplette norske filmtjenesten. Det kan vi si uten å lure på om det er sant.

filmgrail
Filmgrail-gründer Simon Strumse. Foto: Privat

I Filmgrail kan du nå søke blant over én million filmer og tv-serier – mellom 10.000 og 12.000 av disse er til enhver tid tilgjengelig på norske strømmetjenester.

– Vi vet alltid hvor disse er. Og om de ikke er tilgjengelig, setter brukerne stor pris på muligheten til å legge til en film eller tv-serie de ønsker å se, sier Strumse og fortsetter:

– Dette kan de også gjøre allerede før den er sluppet, så får de beskjed når den kommer på kino, og hvis de ikke får sett den der når den kommer på en av strømmetjenestene de bruker eller plutselig rett før den går på tv.

– Vi legger til hundrevis av nye filmer i appen hver dag, og vi overvåker konstant over 11.000 filmer bare i Norge for å se om de fortsatt er tilgjengelige og hvor du kan se dem. Nettopp så brukerne våre skal slippe å bruke tid på å gjøre den jobben, sier Strumse.

I Filmgrail kan du også følge forskjellige lister – som denne populære «terningkast 6 fra Filmpolitiet»-oversikten.
I Filmgrail kan du også følge forskjellige lister – som denne populære «terningkast 6 fra Filmpolitiet»-oversikten.

Ifølge gründeren er den kanskje vanligste måten folk bruker Filmgrail på når de sitter i sofaen, og ønsker å finne noe de vil se på:

– I stedet for å søke på tv-boksen eller på for eksempel Netflix, åpner de Filmgrail-appen for å finne ut hva som er tilgjengelig, også starter de avspillingen der det er aktuelt.

– Hvordan går dere frem for å vise og anbefale folk ting de potensielt kan like?

– Her skiller vi oss litt fra Netflix og andre som jobber med å anbefale filmer. Vi prøver å unngå å gi «magiske» anbefalinger som bare dukker opp uten en forklaring. I stedet ser vi på hvilke skuespillere, temaer og sjangere som går igjen i filmer du liker i appen, og hvis du følger venner, anmeldere eller skuespillere i Filmgrail så vil du få se hva de liker, anbefaler og spiller i.

Strumse kan også fortelle at utviklerene i tillegg har laget noen ganske kraftige filtre:

– Hvis du vil se en film med en venn eller kjæresten din, kan du for eksempel gå inn på listen over filmer vedkommende din vil se. Deretter kan du be Filmgrail bare vise deg hvilke av disse du selv ikke har sett, og som er tilgjengelige på dine strømmetjenester. Bedre garanti for en vellykket filmkveld er det vanskelig å finne.

I Filmgrail kan du velge hvilke tjenester, kinoer og tv-kanaler du har tilgang til – og få et tilbud presentert basert på dette.
I Filmgrail kan du velge hvilke tjenester, kinoer og tv-kanaler du har tilgang til – og få et tilbud presentert basert på dette.

Blant de mange framtidsplanene for Filmgrail, kan Strumse avsløre at de nå jobber med å gjøre appen mer sosial.

– Øverst på lista er muligheten for at en vennegruppe enkelt kan starte en samtale rundt en filmkveld, og lage funksjoner som gjør det lett å finne en film alle har lyst til å se.

Ellers er planen rimelig klar:

– Vi skal fortsette å videreutvikle Filmgrail til å bli verdens beste filmtjeneste. På sikt vil vi at du skal kunne logge inn i på dine strømmetjenester med Filmgrail-kontoen din og ta med deg all historikken din over alt hvor du ser film, sier Strumse og legger til:

– Vi er ellers svært opptatt av å høre på brukerne våre når det kommer til ny funksjonalitet. Hvis jeg skal komme med en oppfordring så er det: last ned appen, test den ut, og har du ønsker om ny funksjonalitet så sender du oss en chatmelding om det i appen eller på Facebook-siden vår. Kanskje dukker din drømmefunksjonalitet opp i løpet av de neste månedene?

Prøv Filmgrail gratis:

Last ned til iPhone
• Last ned til Android