2 minutter å lese

Flyter Facebook for fort forbi? Ta vare på det beste!

Funnet en kattevideo du ikke har tid til å se på Facebook? Null stress!

Du er ikke alene om å ty til Facebook i de små pausene som oppstår i hverdagen. Enten du sitter på bussen eller står i en lang kassekø, rekker du gjerne å scrolle gjennom ganske mange innlegg fra venner og kjente.

Av og til støter vi imidlertid på innlegg eller videoer som vi ikke har anledning eller tid til å lese eller se på. Da er det greit å kunne ta vare på posten – for så å komme tilbake til det når du har litt bedre tid.

I det stille innførte Facebook i fjor en funksjon som lar deg bokmerke facebook-poster som du synes er interessante – så slipper du å bla deg gjennom mange kilometer med nye innlegg for å prøve å finne tilbake til det senere.

Å bokmerke en Facebook-post er svært enkelt:

velg

Trykk på den lille pilen øverst i høyre hjørnet på FB-posten, og velg «lagre»-alternativet som står litt nedi menyen som dukker opp.

Om posten kommer fra en side du allerede har likt på Facebook, vil det se litt annerledes ut – men valget er det samme.

valg_fan_ny

Du kan lagre nesten alle slags poster på denne måten, så lenge de inneholder en lenge (altså fungerer det ikke på bilder eller videoer som er lastet opp direkte til Facebook). Dette inkluderer lenker til for eksempel artikler, videoer, steder, musikk, bøker, filmer, tv-programmer, hendelser og så videre.

På mobil ser det litt annerledes ut, men prinsippet er nøyaktig det samme.

mobil_valg

Hvordan finner du så tilbake til disse lenkene når du endelig har tid til å utforske dem ordentlig?

På web kan du klikke på «lagret»-valget i favorittmenyen øverst til venstre på siden, under «nyhetsoppdatering»-fanen. Alternativt kan du gå rett til dem på følgende nettadresse: facebook.com/saved.

På mobil kan du trykke på «mer»-knappen (den med tre streker) nederst til høyre på skjermen – da kommer det opp en meny der «lagret» ligger i favorittmenyen øverst.

Inne på siden med alle de lagrede bokmerkene kan du lett sortere på hva slags type lenke du har med å gjøre – og oppleve det du vil, når du vil. Når du er ferdig med en bokmerke, er det lett å slette den ved å klikke på krysset som dukker opp øverst i høyre hjørne når du holder musen over bokmerket.

lagret