1 minutt å lese

Slik spiller du fotball i Messenger-appen

Om det blir for lite (!) skjermbasert fotball i disse EM-dager, er det trøst å finne i Facebook Messenger om du vet hvor du skal lete.

Vi snakker ikke om den sedvanlige trash-talken med andre fotballinteresserte folk som ikke har bedre ting på gjøre på skole eller jobb, men en godt skjult fotballspill.

Spillet, som er like fascinerende vanskelig som det er enkelt å spille, finner du ved å skrive inn en fotballemoji i et chatvindu til den du vil utfordre – for deretter å trykke på fotballen.

sendemoji

Det er lett å komme igang. Enkelt forklart går spillet ut på å trikse fotballen så mange ganger du klarer med fingeren. Hvert treff belønnes med en oppmuntrende emoji … inntil du bommer.

Konkurranseelementet er av den klassiske sorten: Her er det ikke noe samspill utover jakten på høyeste highscore – en kamp du raskt vil merke at det ikke er like enkelt å ta lett på …

fotball

Vi kan ikke akkurat skryte av en highscore i verdensklasse (ennå), men har allerede skjønt at flyt og kontroll er to viktige stikkord på jakt etter en tresifret poengsum. Treffer du litt for skeivt på ballen, spretter den gjerne litt for raskt mot kantene og ut av kontroll.

Om ikke fotball er helt din greie, kan du jo sende en basketball-emoji i stedet og se hva som skjer …

Det er bare mulig å spille fotballspillet i Messenger-appen på telefonen din, og du må da også ha siste versjon av programmet installert Det er forøvrig den samme som også introduserer standard-emojiene med en «jentevennlig» vri til chat-tjenesten.

LES OGSÅ: Messenger-emojier er på plass – med girl power!