5 minutter å lese

Det beste innholdet til Samsung Gear VR akkurat nå

Mye er skjedd i løpet det året Samsung Gear VR har vært på markedet. For et år siden var det knapt noe VR-utstyr tilgjengelig i forbruker-segmentet, og de færreste hadde prøvd det.

Nå begynner det å ta av, med en rekke ulike produkter – og ikke minst mye spennende innhold å velge blant.

Her er noe av det kuleste du kan bruke Gear VR til i dag.

NB: Nederst ser du hvilke telefoner som støttes, og hvordan du kommer i gang!

 

Film og serier

«Invasion!»

Her har du en søt, animert kortfilm fra regissøren av «Madagascar», fortalt av Ethan Hawke. Nærmere bestemt er det første kapittel i en serie der vi møter to mannevonde romvesener som kommer for å invadere jorda. Her møter de uventet motstand, fra en … hare.

Dette er helt klart det søteste – og noe av det beste – vi har sett på Gear VR hittil. Ikke minst er «Invasion!» en perfekt inngang for å introdusere nykommere for teknologien. Du ser den gratis gjennom Oculus-plattformen.

«Invisible»

invisiblevr
Doug Liman, mannen bak «The Bourne Identity» og «Edge of Tomorrow», er produsent for denne nye VR-serien, og har selv regissert den første av fem episoder. Her møter vi … ehh, den ufødte arvingen i en rik familie, som angripes av et usynlig vesen!

VR og 360-gradersformatet endrer spillereglene for film, og det skinner ærlig talt igjennom her at teknologien er ung og uprøvd. Men dette er like fullt et interessant eksperiment, verd å sjekke ut. Serien ser du gjennom Jaunt VR-appen, som du finner i Oculus-butikken.

• Les også: Her er Googles lekre, nye VR-briller! 

 

Apper

Ocean Rift

oceanrift

Dette er mer en opplevelse enn det er et spill. Her plasseres du under vann i et av flere animerte, men realistiske miljøer – og kan svømme rundt med fisk, hai, slanger og utdødde dypvannsmonstre. Det finnes en gratis demo, og fullversjonen koster ti dollar, eller drøyt 80 kroner.

Netflix

netflixvr

Har noen andre lagt beslag på tv-en? Da kan du flykte til ditt eget filmpalass i fjellene gjennom Netflix-appen på Gear VR. Du kan enten se film og serier på en diger, virtuell tv, eller velge at bildet bare svever over en tom, grå bakgrunn.

Det fungerer bra, selv om det trolig blir litt slitsomt å ta et «House of Cards»-maraton på denne måten.

Er det primært for å se film og tv du ønsker en slik maske, kan du forresten like godt sjekke ut norske MovieMask.

• Les også: Fremtidens måte å ta bilder? Vi har testet Samsung Gear 360

 

Spill

«Gunjack»

Det er vanskelig å få til et skytespill i VR som ikke gjør deg sjøsyk eller krever en kontroller, men i «Gunjack» løses begge deler på en god måte. Vi er i «EVE»-universet, og du er pilot på et lite romfartøy med kraftige våpen som skal forsvare moderskipet fra bølger med angrep.

Kanonene følger hodebevegelsene dine, med andre ord ser du dit du vil sikte. Du skyter ved å ta på styreflaten, kan lade om ved å sveipe fingeren bakover, og bruker spesialangrep ved å sveipe fram. Det er enkelt å komme i gang, men kan være vanskelig å få en god score. Koster ti dollar.

«Keep Talking and Nobody Explodes»

ktmanual

For en glimrende idé! Når du bruker VR, er du i en boble – løsrevet fra omverden. Dette brukes som et element i det sosiale party-spillet «Keep Talking and Nobody Explodes», som krever minst to – og gjerne mange flere – spillere.

Personen med VR-brillene står overfor en bombe full av knapper og kabler som er i ferd med å gå av. Og de andre? De sitter med manualen for hvordan den kan desarmeres. Her må dere snakke sammen og kommunisere effektivt for at det ikke skal ende dårlig. Du finner instruksjonene på BombManual.com. Spillet koster ti dollar.

Minecraft VR

minecraft

Synes du det er skummelt å plutselig møte et kryp nede i en underjordisk hule i pc-versjonen? Vel, prøv det i VR.

Ikke uten grunn er «Minecraft» et av tidenes mest populære spill. Det kombinerer kreativitet, nysgjerrighet, utforskning og utfordring på helt glimrende vis. VR-versjonen er ikke noe unntak. Men merk at dette spillet krever en ekstern kontroller! Spillet koster syv dollar, altså snaue 60 kroner.

Noen flere spill som er verd å sjekke ut: «Please Don’t Touch Anything», «Drop Dead», «Land’s End», «Smash Hit» og «Hitman GO».

 

Slik gjør du

For å bruke Gear VR må du ha en kompatibel Samsung-telefon: Galaxy S7, S7 edge, Note5, S6 edge+, S6 eller S6 edge.

For å komme i gang, tar du dekselet av fronten på Gear VR-brillene. På hver side en slags klype som skal holde telefonen på plass, hvorav den ene skjuler en micro-USB-plugg. Denne «klypa» kan du justere mellom posisjon A og B, avhengig av størrelsen på telefonen din.

Sørg for at telefonen din er ulåst. Trekk begge klypene tilbake, koble telefonen i USB-pluggen, og før den inn i headsettet til den blir «fanget» av den andre klypa. Har du ikke allerede installert den nødvendige Oculus-appen på telefonen, blir du bedt om å laste ned denne når du kobler til Gear VR.

Det er i denne appen, som fungerer både i og utenfor VR, at du finner det mest av innhold.

Ta på brillene og helst et headsett for lyd, og følg instruksjonene på skjermen.

Det er lurt å først bli kjent med de fysiske knappene på forhånd:

gear

• En berøringsfølsom styreflate på enhetens høyre side. Sveip opp, ned, fram og tilbake for å navigere i apper og menyer

• En multifunksjonsknapp i midten av styreflaten, der du blant annet bekrefter valg

• En tilbakeknapp, som ligger ovenfor og litt foran/til høyre for styreflaten

• Volumkontroll, denne ligger lenger frem på høyresiden

• Et hjul oppå enheten, helt i midten, der du kan justere fokus/skarpheten i bildet