2 minutter å lese

Slik gikk det da Svindal og Jansrud ble grillet i løgndetektortest

Telenor er opptatt av fart på mobilen – og gir alltid alt for å være raskest.  For å understreke akkurat hvor seriøst Telenor tar fart, spurte vi to av verdens raskeste menn på ski om de ville bli med på en litt annerledes test.

Som hovedsponsor for alpinlandslaget, utfordret Telenor alpingutta Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud til å ta en løgndetektortest.  Her ble de rundspurt om fart og mobilbruk, samtidig som vi også passet på å stille noen helt andre spørsmål.

Hadde gutta noe å skjule?

Ørjan Hesjedal var mannen som utførte løgndetektortesten. Han er Skandinavias eneste profesjonelle og uavhengige polygrafist. Han har mange års erfaring med utføre løgndetektortester, og å avdekke løgner om alt ifra straffbare handlinger til utroskap.

Under testen ble Svindal og Jansrud bombardert med en rekke både private og profesjonelle spørsmål, som de måtte svare ja eller nei på. De fikk heller ikke vite noen av spørsmålene på forhånd, noe som gjorde testen ekstra nervepirrende.

– Aksel tok det pent, men jeg merket at Kjetil var rimelig nervøs da han satt seg i stolen, forteller Hesjedal.

– Hvorfor gruet han seg?

– Vi har vel alle et eller annet vi har gjort, tenkt eller sagt som vi redd for at skal komme feil ut i slik test.

2183672790
Ørjan Hesjedal, profesjonell polygrafist

Alle som har sett Jansrud og Svindal feie ned bakken, vet at de to trives med å pushe grenser – for ikke å glemme hverandre.

– Slik jeg forstår det, liker de to å erte hverandre. Derfor fikk de også muligheten til å stille hverandre spørsmål.

Og dette fikk virkelig gutta til å svette, forteller Hesjedal.

– Det ble stilt par spørsmål som nok er gøy å tulle med på privaten, men som kanskje ikke er like artige å få midt i fleisen foran et helt kamerateam. Det ble til noen veldig morsomme øyeblikk.

– Vi vet at de to er verdens raskeste menn på ski. Men var de like raske på å svare for seg, syns du?

– De var raske på de fleste spørsmålene, men det var kanskje noen som de strevde litt mer med, forteller Hesjedal og legger til:

– Jeg gjør mange løgndetektortester, og jeg har god trening i å se på nervøsiteten om folk har mye å skjule. Men Aksel og Kjetil fremsto som veldig sympatiske. Det er nok ikke noen av dem som har noen store hemmeligheter.

 Vil du se mer? Her kan du se alle episodene av løgneksperimentet med Svindal og Jansrud.