4 minutter å lese

Glemt å kjøpe gaver? Her er de digitale pakkene som redder deg!

Noen ganger kan et håndskrevet kort bety like mye som en hard pakke. Spesielt hvis det inneholder en gavekode.

Så fortvil ikke om du mangler noen pakker under treet – disse gaveideene er bare noen tastetrykk unna!

Til musikkelskeren

TidalDenne «norske» musikkstrømmetjenesten har over 36 millioner sanger tilgjengelig, men i motsetning til lignende tjenester har de også over 86.000 videoer du kan titte på! Tidal er perfekt for han eller hun som er litt over gjennomsnittet interessert i musikk!

SpotifySpotify er nok det enkleste valget for noen som ikke er kjent med en strømmetjeneste fra før av. De har det største utvalget av musikk og de har gjort det svært enkelt å finne ny musikk å høre på, ved å kunne velge ferdiglagde spillelister ut ifra hva slags humør eller stemning du er ute etter.

DeezerDeezer er muligens minst kjente av de store musikkstrømmetjenestene. Med Deezer er det enda enklere å oppdage ny musikk, med sin funksjon «Hear This» som tipser deg om artister, sanger og spillelister som ligner det du har hørt på tidligere – og den er visstnok mye mer treffsikker enn lignende egenskaper fra lignende tjenester.

Til leseren

StorytelStorytel er en app til telefonen der du kan lese og lytte på lydbøker og e-bøker i alle sjangre. For en fast pris i måneden har abonnenten ubegrenset tilgang til hele biblioteket. Perfekt for de som er mye på farta!

EbokPå EBOK.NO kan du kjøpe ebøker (til lesebrett) og nedlastbare lydbøker på norsk. Perfekt for en leseglad mor eller far som ikke er så stødig på engelsken.

AmazonKjenner du derimot noen som synes det er ålreit å lese på engelsk kan et gavekort fra Amazon være bedre. Utvalget er større og mulighetene uendelige.

Til tv-titteren

NetflixNetflix er verdt et abonnement kun på grunn av alle de fantastiske egenproduserte TV-seriene de plopper ut om dagen. Ellers kan utvalget virke litt utdatert. Det kan ta tid før nye serier og filmer dukker opp, men det er ikke vanskelig å finne mange skjulte perler. Netflix er perfekt for den vennen som ikke er så kresen på utvalget!

HBO NordicDet er ikke for ingen grunn av HBO har blitt kongen av TV. Dette er den perfekte gaven til den som mer enn gjerne sitter hjemme en fredags- lørdags OG søndags-kveld for å se på TV-serier. Mottoet deres er gjerne: «Bare én episode til…»

ViaplayViaplay er strømmetjenesten for den sportsinteresserte. Her er det tilgang til de fleste sportsgrener og med et fullpakket program hver dag blir det aldri kjedelig. Men Viaplay holder seg også godt oppdatert på mange TV-serier og nyere filmer, så er du litt usikker på akkurat hva personen det gjelder liker, da er Viaplay veien å gå.

Til gameren

SteamSteam er et online-samfunn for de som spiller på PC, Mac eller Linux. Et gavekode herfra gir gameren uendelig med muligheter, da de kan velge å bruke de på spill, tillegg eller andre ting som er mulig å bruke penger på online. Gavekortet kan også brukes på Steams nye Steam Machines – en konsoll som gjør det mulig å spille dataspill på din egen TV.

Xbox Games Store og/eller PlayStation®StoreOm du vet hvilken konsoll personen bruker så er en gavekode på Xbox eller Playstation sine nettbutikker helt perfekt. Her kan de kjøpe spill for direkte nedlasting, DLC-er (Downloadable Content: spilltillegg) og mye annet snacks. Dette er den ultimate gaven for den spillinteresserte i familien.

Til personen som har alt

Gaver med meningI regi av Flyktninghjelpen kan du nå gi en symbolsk gave til noen du er glad i, som også hjelper noen andre. Du velger en gave fra hjemmesiden, som vil bli gitt til noen som virkelig trenger det, og du får et gavekort der du kan skrive en personlig hilsen til den du skal gi det til!

Gi et måltidRøde Kors ha i år valgt å rette sin oppmerksomhet mot Syria og de krigsrammede familiene som lever der. Nå kan du bidra ved å kjøpe et gavekort til noen du kjenner, der du gir bort en matboks til en syrisk familie i deres navn. Kjenner du noen som virkelig har alt og ikke trenger/vil ha gave er dette en fin ting å gjøre både for personen det gjelder og familien som får mat for én hel måned takket være deg!

Digitalmentor: Gjerne er det sånn med godt voksne foreldre at de ikke trenger flere ting – tvert imot, spesielt når de ikke helt får dreisen på hvordan de skal bruke dingsene sine. Resultatet er da gjerne en (eller mange) lett panikkartede telefoner, som regel på et tidspunkt der det passer aller minst. «Appen vil ikke åpne seg, sier du?» Om du kjenner en som ikke helt har klart å komme seg i gang med mobilen eller nettbrettet, kan den nye Digitalmentor-ordningen til Telenor kanskje være midt i blinken som gave. Her gir du rett og slett bort litt av din tid og kompetanse, og får satt det inn i en fin ramme – godt hjulpet av den digital verktøykassen programmet tilbyr.