2 minutter å lese

Google bytter navn til Alphabet – men ikke uten et sprell

Alle vet hva Google er. Og alle vet hva det betyr å google.

Også logoen er mest sannsynlig en av de mest kjente i verden – noe som lenge har tillatt selskapet en stor grad av lekenhet.

google

Når Google nå har annonsert at de bytter navn til Alphabet, er det lett å undres over hvorfor.

Like rart er det ikke at navnebyttet, i kjent Google-tradisjon, skjuler et aldri så lite sprell – mer om det lenger ned i saken …

La oss først se på hva navnebyttet betyr – og hvorfor du ikke trenger å slutte å si at du har googlet noe helt ennå.

Alphabet skal som selskap romme alt det Google driver med – noe som etterhvert er blitt mye mer enn bare søk. Under denne fanen vil Google-navnet imidlertid fortsatt leve videre i beste velgående, fra nå av bare relatert til alle av selskapets nettjenester som søk, e-post, kart og så videre.

Utenom Google, vil Alphabet romme alt fra investeringsselskaper til det svært spennende produksjonsmiljøet X labs (som blant annet jobber med Google Glass, selvkjørende biler og internettballonger i stratosfæren) og ATAP (som kan gi oss nye måter å styre dingser på – enten det er i lufta eller via et sveip på jakka).

styring2

Så var det dette hemmelige sprellet fra Google Alphabet, da – en gammel tradisjon vi åpenbart kan forvente oss også i framtida til tross for det nye selskapsnavnet.

Om du går inn på Alphabets nye hjemmeside, abc.xyz, og trykker på ‘more’ for å vise all teksten, kan du søke deg fram til ordene ‘drone delivery effort’ (noe de også selvfølgelig driver med).

Trykk på punktumet på slutten av setningen, og voila: En aldri så liten Big Head-godbit for fans av den teknoglade HBO-serien «Silicon Valley».

hooli

Om du ikke kjenner til serien (eller den hysteriske Google-parodien Hooli), kan du jo se hvordan ting foregår der i gården i dette klippet …