1 minutt å lese

Google omfavner «Star Wars» – hvilken side velger du?

Det er under to uker igjen til «Star Wars: The Force Awakens» kommer på kino.

Under to uker!!

giphy
Yay!

I den forbindelse går alle verdens nerder litt av hengslene – åpenbart også de mange «Star Wars»-fansene som beviselig har fått seg jobb i Google.

Heller ikke der går den nært forestående lanseringen upåaktet hen. For å øke spenningsnivået fram til vi faktisk får sett filmen, har nemlig de aller fleste av selskapets nettjenster blitt starwarsifisert.

Som vanlig kan du oppleve noe moro ved å søke på en spesifikk setning i Google-søket – se bare hva som skjer når du søker på «A long time ago in a galaxy far, far away»:

Skjermbilde 2015-12-03 kl. 12.03.26

Men det stopper heldigvis ikke der. Med en så stor lansering har Google gått grundig til verks, og gir deg derfor mulighet til å velge side i kampen mellom det gode og det onde i galaksen.

Du velger først side inne på Google.com/starwars (foreløpig er det en liten overvekt av folk som har valgt den mørke siden …), og deretter vil du kunne se spor av «Star Wars» i nær sagt alle Googles største tjenester: Gmail, YouTube, Google Maps, Chromecast, Android Wear og mer til …

Skjermbilde 2015-12-03 kl. 12.11.25

På Gmail vil du få servert bakgrunnsbilder tilpasset ditt valg, og en lyssabel som laster inn innholdet – mens du på YouTube for eksempel vil få en liten lyssabel-glød over avspillingslinjen. Vi fant også en snedig vri på Street View-figuren i Google Maps …

Og på Google Oversetter? Der er det bare å slå seg løs på aurebesh, det mest brukte skriftspråket i galaksen.

Skjermbilde 2015-12-03 kl. 11.52.50

Så, da gjenstår bare det store spørsmålet: Velger du den lyse eller mørke siden av Kraften?