2 minutter å lese

Hacktivister avslører detaljer fra utroskapsnettsted

Tidligere i sommer ble «utroskapsnettstedet» Ashley Madison hacket. En forholdsvis ukjent hackergruppe som kaller seg «The Impact Team» truet eierne bak Ashley Madison med å offentliggjøre ekstremt pikante detaljer hvis de ikke gikk med på hackernes krav: Å legge ned hele greia.

Ashley Madisons sjefer i ALM (Avid Life Media) valgte å spille høyt, og ga ikke etter for hackernes utpressing. Det var synd, for tirsdag denne uken ble det kjent at «The Impact Team» har offentliggjort hele 9.7 gigabyte med sleezy data.

Dette inkluderer sporbar informasjon som kredittkortnummer, epostadresser, navn og gateadresser. Og best verst av alt — fra brukernes profiler følger det også med deres seksuelle preferanser.

Det er flere grunner til at dette ikke er noen liten skandale. Nettstedet Ashley Madison, som forresten bruker det varemerkebeskyttede slagordet «Life is short. Have an affair.», har hele 38 millioner brukere. Noen som betyr 76 millioner potensielle krangler i nær fremtid.

Skjermbilde 2015-08-19 kl. 15.57.54
FOTO: Skjermdump av Ashley Madisons potensielle utroskaps-deltakere

Hvor mange nordmenn som er kunder i Ashley Madison er det foreløpig ingen som vet, men regn med skandaløse avsløringer i tiden som kommer.

Ifølge nettstedet Wired.com har hele 15.000 av mailadressene som er tilknyttet lekkasjen tilknytting til .mil (militæret) eller .gov (amerikansk statsforvaltning).

FBI er på saken…

I en beskjed fra hackergruppen sier de at tiden er ute, og at dårskapen til eierne av Ashely Madison har gjort at de når velger å offentliggjøre dataene.

AshleyMadison-Data-Dump2
Skjermdump via Wired

Nyhetsbyrået Reuters har skrevet at dette hackerangrepet skiller seg fra andre ved at det ikke først og fremst er økonomisk motivert, men heller et resultat av ideologi, såkalt «hacktivisme».

«Hacktivisme» er kort fortalt som vanlig hacking, ved at man bryter seg inn i andres systemer og henter ut eller deler informasjon. Den eneste forskjellen er at «Hacktivisme« er politisk eller sosialt motivert hacking.

 

Toppbilde: Skjermdump Ashley Madison.com