2 minutter å lese

«Astronautjakken» med Bluetooth kan bli din for 15 000 kroner

Klør du etter å leve ut astronautdrømmen og har 15 000 kroner til overs, så kan du nå kjøpe … vel, ikke en tur ut i rommet, men en innretning som lar deg føle deg som en beintøff astronaut med beina trygt plantet i 1 g på bakken.

Nå kan du nemlig endelig bestille SpaceLife-jakken – et kostbart ytterplagg inspirert av klassiske romdrakter og spekket med lekre detaljer.

Detaljert: SpaceLife-jakken er full av detaljer, slik som dette merket i kragen – inspirert av den berømte Voyager-plaketten.
Detaljert: SpaceLife-jakken er full av detaljer, slik som dette merket i kragen – inspirert av de berømte Pioneerplatene.

Jakken er det første og foreløpig eneste produktet til selskapet SpaceLife, og etter mye buzz kan den nå bestilles på nett – for den nette sum av 1 499 Euro. Jakken inngår i utgjør kolleksjonen «Mars Line».

Den er på ingen måte godkjent av NASA, og skal ikke brukes i verdensrommet – eller for den saks skyld andre vakuum. Men for denne prisen får du likevel en byggekvalitet som minner om ekte vare, og detaljer slik som et innebygget Bluetooth-lydsystem. Den er sånn sett bokstavelig talt en «wearable», slik teknologi-verdenen bruker ordet.

Hetten er utstyrt med mikrofon og høyttalere, og jakken har et Bluetooth-kontrollpanel på armen, som vil la deg føle deg som en science fiction-helt når du spoler mellom sanger.

slj4

Apropos buzz er den inspirert blant annet av Aldrin og de andre månefarernes drakter …

Aldrinsuit2
Foto: Ken Glover / Amanda Young / NASA

… og de eldre Mercury-draktene, som vist frem i 1959, bare måneder etter NASA ble opprettet.

mercury
Foto: NASA

En enda mer eksklusiv utgave av jakken, kalt 3i3s Edition, er 250 Euro dyrere og allerede utsolgt. Denne har flere noen unike detaljer og et navneskilt med inngravert signatur fra en astronaut tilknyttet organisasjonen 3i3s.

Jakkene skal komme i en pakke med «diverse verdensrom-inspirert tilbehør».

Om du ikke slår til, kan du i alle fall kose deg med disse detaljene:

slj2

slj3

slj6

slj8

slj9