Foto: Google

2 minutter å lese

Har du nye Android? Sjekk ut dette «hemmelige» spillet!

Ah, vi elsker når det oppdages såkalte «påskeegg» i programmer eller dingser – altså skjulte funksjoner som ofte bare er en artig gimmick for dem som bryr seg aller mest.

Blant selskapene som oftest legger inn slike skjulteoverraskelser, finner vi Google. De har i en årrekke ikke bare tullet grundig med hodene våre på 1. april, men er også kjent for sine tidvis godt skjulte morofunksjoner.

Nå er turen kommet til Android 5.0, også kjent som Lollipop. Her har Google sneket inn et lite spill, tydelig inspirert av fjorårets spillfarsott «Flappy Bird».

«Flappy Bird» er som du kanskje husker like avhengighetsskapende som det er DØDSIRRITERENDE. Prinsippet er enkelt: Du tapper på skjermen for at fuglen skal sprette litt opp i lufta, bortover gjennom små åpinger i brettet. Beregner du bittelitt feil, noe som gjerne skjer etter bare noen få poeng, er det Game Over og prøv på nytt.

Sånn har vi holdt på timesvis, tro det eller ei.

I Android Lollipop har Google lagt inn en «Flappy Bird»-kopi som faktisk er enda vanskeligere enn originalen. Oppsøk det altså på egen risiko, vi tar ikke noe ansvar for følgene av det uungåelige raseriutbruddet.

Den lille Android-roboten hopper enda høyere enn fuglen i «Flappy Bird», og vi river oss i håret. Foto: Google
Den lille Android-roboten hopper enda høyere enn fuglen i «Flappy Bird», og vi river oss i håret. Foto: Google

Oppskriften er ifølge IDG.se som følger:

Gå inn i innstillingene og velg «Om enheten» ganske langt nede i menyen. Der det står hvilken Android-versjon du har (dette funker bare på 5.0), setter du i gang med å trykke gjentatte ganger på skjermen.

Etter noen ganger dukker det opp et nytt bilde av en kjærlighet på pinne – som du igjen må holde fingeren inne på i noen sekunder. Gjenta prosessen noen ganger, og vips: Spillet dukker opp.

Lykke til!

Slik får du tilgang på spillet.
Slik får du tilgang på spillet.

Foreløpig er det ikke alle nye Android-telefoner som kan laste ned og installere Lollipop – du kan finne en oppdatert liste over hvilke telefoner som støttes her.

Selv oppgraderte vi vår Samsung S5 via Samsungs eget Kies-program, men de ruller i disse dager ut oppdateringen på telefoner som støttes via telefonens innebygde oppdateringsfunksjon.