4 minutter å lese

Har du Samsung Galaxy S6 edge? Da bør du kunne disse triksene!

Noen av dere har kanskje allerede klart å få kloa i Samsungs nye toppmodell Galaxy S6 egde?

Selv har vi hatt anledning til å gå telefonen litt nærmere etter i sømmene, og har funnet fram til en rekke smarte triks du kanskje kan bruke for å bli kjent med den nye kantskjermen:

 

Høyre- eller venstrehendt?

Den store nyheten med S6 egde er naturlig nok den unike skjermkanten. Funksjonene som ligger som standard på den høyre kantskjermen er noe du garantert vil bruke mye av – men hva om du ikke er høyrehendt?

Null stress: Det er bare å gå inn på Innstillinger, scrolle ned til Kantskjerm – der du helt i bånn finner Posisjon for kantskjerm.

ss1

Velg Venstre side – og livet blir brått mye enklere uten at du må kåle på feil side av skjermen.

left

 

Ha favorittene for hånden!

Når du har tilpasset telefonen til om du er høyre- eller venstrehendt, kan det være greit å bestemme seg for hvem av kontaktene dine du egentlig har mest kontakt med på telefonen – og gi dem sjefsplass i «People edge»-funksjonen.

Som navnet antyder, er dette folka du har lett tilgjengelig via en kantmeny du kan «dra inn» fra siden av telefonen. Om ikke funksjonen er aktivert inne i Kantskjerm-valgene må du først slå den på der – og så velge Mine personer der du kan plukke ut opptil fem kontakter som tildeles hver sin farge.

samsung_s6edge

Fargen kommer godt med om du for eksempel sitter i et møte (eller ligger dypt i sofaen med telefonen langt borte på stuebordet). Da kan du legge telefonen med skjermen ned – og hvis noen av dine favorittkontakter ringer, vil telefonens kantskjerm lyse opp i den personens unike farge.

detringer

Med People edge aktivert, kan du også definere hvilke varsler som skal lyse opp kantskjermen – du har valget mellom ubesvarte anrop, meldinger og e-post.

Når du plukker opp telefonen kan du få et varsel om at en av disse har prøvd å nå deg, samt en farget fane du kan dra inn fra kanten for å svare dem direkte.

peoplesedge

 

Ikke klar for å prate?

En av fordelene ved at du kan se hvem som ringer selv når telefonen ligger på bordet med skjermen ned, er at du også kan sile samtalene uten å løfte telefonen.

Om du ikke kan ta telefonen, men ønsker å gi en tilbakemelding om … et eller annet, kan du gjøre nettop det ved å holde fingeren over pulsmåleren på baksiden av telefonen.

phonehome

For å bestemme hva denne forhåndsskrevne meldingen skal si (utover den litt upersonlige «Jeg kan ikke svare nå. Jeg ringer deg snart. -Sendt fra min Galaxy S6 edge»), kan du gå inn i Innstillinger – Kantbelysning – Hurtigsvar og skrive inn din egen beskjed.

Her kan du også skru av hurtigsvarvalget, om du bare vil bruke funksjonen til å slå av kantlyset når det ringer uten å sende en sms i samme slengen.

 

Kjapp info på kanten

Det er jo ikke alltid du trenger å åpne hele skjermen på telefonen for å sjekke hva klokka er – eller hvordan været er ute om du VIRKELIG ikke orker å se ut av vinduet.

Slapp av, bokstavlig talt – det er bare å gni fingeren litt fram og tilbake over kantskjermen, så dukker det opp en fin oversikt over tid, vær, dato og hvor mye batteri du har igjen.

side

Det hender jo også at du våkner om natta og lurer på hva klokka er – men ikke orker tanken på å aktivere hele skjermen på telefonen for å få ansiktet fullt av lys mens du sjekker?

En måte å slippe dette på, eller å finne telefonen for å gni på kanten, er å aktivere Nattklokke inne i kantskjerm-menyen. Her kan du sette kantklokka til å automatisk slå seg på mellom to angitte tidspunkter på natta, og klokkeslettet vil diskret vises på kantskjermen hele tiden (med mindre batteriet på telefonen kryper seg under 15 prosent).

 

… samt litt mer innfløkt info på kanten

Heldigvis kan kantskjermen brukes til mer enn bare å lese klokka og sjekke været.

Du kan også få tilgang på langt mer informasjon og varsler om du blar mellom de forskjellige «fanene» på kantskjermen – dette gjør du bare ved å dra nedover langs kantskjermen når den er aktivert (igjen, kjæl litt forsiktig med kantskjermen mens skjermen er låst og se hva som skjer).

skjermb

I kantskjerm-menyvalget Informasjonsstrøm kan du velge hva slags informasjon du vil at skal synes her, samt at du kan laste ned flere apper som passer dine behov, samt legge inn interessante RRS-strømmer. Her tipper vi det vil komme et langt større app-utvalg i tiden som kommer.

s6

Fram til 10. mai kan du kjøpe Samsung Galaxy S6 edge eksklusivt via Telenor.