Foto: LG

3 minutter å lese

Her er LGs nye «banantelefon» G Flex 2 – som fikser riper helt selv!

(Barcelona): Det er stadig vanskeligere å skille seg ut i smarttelefonmarkedet, nå som alle telefoner gjerne er smale, lette, superraske og stort sett har programvaren på stell.

Produsentene må mer og mer ty til ytre «wow»-faktorer, enten det kommer i form av vantette telefoner eller skjermer med buede kanter slik Samsung har gjort med sin kommende toppmodell Galaxy S6 Edge.

Den sørkoreanske elektronikkjempen LG bøyer imidlertid telefonene sine en helt egen vei.

Eller, rettere sagt – de tar opp tråden fra gode, gamle dager:

Neo med sin Nokia 8110 i «The Matrix».
Neo med sin Nokia 8110 i «The Matrix».

Da selskapet i fjor lanserte sin LG G Flex-telefon, hadde de som navnet antydet bøyd telefonen en smule. Dette slo såpass godt an at LG nå kommer med en forbedret oppfølger i G Flex 2, som vi fikk testet ut på mobilmessen MWC 2015 i Barcelona.

– Det er flere fordeler med en slik buet skjerm. For det første så ligger telefonen bedre rundt kinnet, slik at mikrofonen også kommer nærmere munnen. For det andre ligger telefonen bedre i hånda, og det føles bedre å sveipe fingeren over en buet skjerm, sier Susanne Persson, PR-ansvarlig for LG i Norden, til Link.no, og legger til:

– Sist, men ikke minst: Skjermen reduserer refleksjoner fra sol og lys, og beskyttes mye bedre mot riper ved at skjermen ikke berører flaten du legger den ned mot.

lg_liggende

Når vi selv får prøve telefonen, ligger den som forgjengeren godt i hånda – og det er helt riktig som Persson sier at scrolling opp og ned føles mer «riktig». Det kan rett og slett være annerledes-faktoren som slår inn, men etter noen minutters bruk av den buede skjermen blir det brått litt statisk å gå tilbake til en helt flat mobilskjerm.

– En tilbakemelding vi fikk på den forrige modellen, var at skjermen kanskje ble litt stor for enkelte – det var ikke like enkelt å nå alle deler av skjermen når du holdt telefonen. Vi har derfor redusert skjermstørrelsen på G Flex 2 en smule, til 5,5 tommer. Samtidig har den nye P-OLED-skjermen i full HD svært bra bildekvalitet og høy pikseltetthet, sier Persson.

Og ganske riktig: Skjermen har et veldig skarpt bilde, der spesielt fargegjengivelse og svartnivå imponerer ved første øyekast.

Her kan du se en video der Persson demonstrerer den nye telefonen for oss – her får du også demonstrert den nye «selfie»-modusen og muligheten til å kjapt få tilgang på nøkkelinfo fra låst skjerm:

Det er ikke bare den buede skjermen som gjør inntrykk. På baksiden har LG også videreutviklet den «selvfiksende» filmen som automatisk glatter ut små riper. Dette skjedde også på forgjengeren, men her er teknologien visstnok forbedret påpass mye at ripene forsvinner opptil 60 ganger raskere.

LG G Flex 2 kommer til Norge i løpet av april, men da bare i et begrenset opplag.

– Grunnen til det begrensede opplaget er rett og slett at interessen for telefonen var så stor i USA, der vi lanserte den først, at det ikke er igjen så mange telefoner til resten av verden, forklarer Persson.

sdfsdf

Her er de tekniske spesifikasjonene til LG G Flex 2:

• Prosessor: 2.0 GHz Octa-Core Qualcomm SnapdragonTM 810 (MSM8994)
• Skjerm: 5,5-tommer Full HD (1920×1080) bøyd P-OLED (Real RGB)
• Minne: 2GB RAM samt 16/32GB eMMc med plass til Micro SD-kort opp til 128GB
• Kamera: 13MP med OIS og laserautofokus samt 2,1MP frontkamera
• Batteri: 3 000mAh (innebygd)
• Operativsystem: Android Lollipop 5.0
• Størrelse: 146,8×75,4×7,1-9,4mm
• Vekt: 152g
• Nettverk: LTE Cat.6, HSPA+ 42Mbps 900/2100
• Tilkoblinger: Micro USB 2.0, USB On-the-go, WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), NFC, DLNA, WiFi Direct