3 minutter å lese

Her er Samsung Galaxy S7 edge. Se video!

(BARCELONA): Vi har allerede hatt en helg til å leke oss med Galaxy S7. Men Samsungs nye toppmodeller kommer i par. Når telefonene kommer på markedet i begynnelsen av mars, er det kanskje den andre varianten som står helt øverst på ønskelista?

Vi mener selvsagt S7 edge. Vi har fått studere telefonen inngående på Mobile World Congress i Barcelona, noe du kan se i videoen nedenfor.

Tweaket design

Tor Slørdal fra Samsung Norge går med på at telefonen ligner veldig på forgjengerne, S6 edge og S6 edge+.

– Det er helt åpenbart at vi har hentet designet fra S6, det ble veldig godt tatt imot, sier han til Link.no.

s7e-1

Den største forskjellen mellom S7 og S7 edge er selvsagt den karakteristiske skjermen til sistnevnte, som bøyer seg ned over kanten på telefonen. Har du brukt den, vet du at det gir nesten en 3D-effekt. Skjermen svever liksom i luften foran telefonen.

– Men vi har «tweaket» det litegrann, sier Slørdal.

ss7-1

Blant annet er baksiden blitt kurvet (den har hittil vært helt flat), kameraet er trukket lenger inn, og aluminiumsrammen langs sidene er også avrundet. Alt for at telefonen skal bli bedre å holde.

Snerten skjerm

Selve skjermen er den samme som før. Edge kommer med ørlite lavere oppløsning: 534 piksler per tomme (ppi), mot 576 ppi på standardutgaven. Det er riktignok fortsatt veldig høyt, iPhone 6s har til sammenligning 326 ppi.

s7e-9

Edge har på sin side en del stilige funksjoner som du ikke får på noen annen mobil. Som før kan et sveip inn fra siden av skjermen vise dine favorittkontakter, som hver får sin egen farge. Når en av dem tar kontakt, og telefonen ligger med skjermen ned, vil denne fargen lyse ut fra siden.

Du kan dermed se hvem det er før du plukker opp.

Les også: Derfor trenger ikke den dyreste VR-opplevelsen bli den beste

Der på siden av skjermen kan du også få opp en nyhetsstrøm, kompass, tommestokk, favorittapper, og mer – dette tilpasser du i innstillingene.

s7e-3

Skryter av kameraet

S7 og S7 edge har ellers mye til felles. Begge kommer en skjerm som alltid er på. Den viktigste informasjonen – som klokke, dato og varsler – vises hele tiden som en slags skjermsparer, men skal likevel spise mindre enn én prosent batteri per time.

Batteriet er blitt litt større siden sist, og telefonene har nå fått tilbake en inngang for microSD-minnekort opptil 200 GB.

Kameraet på Samsung Galaxy S7 (til høyre) presterer bedre under dårlige lysforhold. Bildet til venstre er tatt med forgjengeren, Galaxy S6 edge.
Kameraet på Samsung Galaxy S7 (til høyre) presterer bedre under dårlige lysforhold. Bildet til venstre er tatt med forgjengeren, Galaxy S6 edge.

Mest av alt skryter Samsung av kameraene deres, som har en avansert, ny autofokus – og sannsynligvis er klassens beste i dårlig lys. Fra vi har sett, er det virkelig såpass mye bedre enn konkurransen at det … vel, nettopp setter dem i et dårlig lys.

Det skal sies at både Sonys nye Xperia X-telefoner, og LGs nye flaggskip G5, også imponerer med nytenkende og spennende kameraer. Vi har testet begge.

VR

Begge telefonene går også inn i Samsungs VR-økosystem, med støtte for headsettet, Gear VR, og det nye Gear 360-kameraet som ble vist på MWC.

lgg5-1

– Folk ønsker noe mer nå enn tradisjonell video, sier Slørdal.

Les også: Nå vil Samsung la deg lage dine egne VR-filmer

– Facebook og YouTube har allerede tilrettelagt for 360-graders video, men kameraene har foreløpig vært litt dyre. Så 360-kamera sammen med VR-brillene til Samsung er definitivt noe vi ser som en trend fremover.