2 minutter å lese

Her er VR-drømmen til spillgiganten Valve

Det er ikke mange dagene sine spillgiganten Valve varslet at de ville kaste seg inn i kappløpet om de første mainstream virtual reality-opplevelsene med et eget VR-headsett.

Og allerede nå har selskapet avslørt hva de har i ermet: I går avduket mobilselskapet HTC at de i samarbeid med Valve planlegger å lansere HTC Vive allerede før jul i år – med utviklertilgang om bare få uker.

– Det er ikke ofte et selskap har muligheten til å for alltid endre måtene folk samhandler med verden og kommuniserer med hverandre, men det er akkurat det vi har tenkt å gjøre sammen med Valve, sier HTC-sjef Cher Wang i en pressemelding.

Dette er ingen ubetydelig nyhet for VR-entusiaster. Valve er selskapet bak spillsuksesser som «Half-Life» og «Counter-Strike», men driver også verdens største digitale spillbutikk Steam.

Dette sikrer garantert en bred støtte fra det som kan krype og gå av spillutviklere – en nødvendig betingelse ettersom de største og beste VR-opplevelsene i starten nok hovedsakelig vil være spillrelaterte.

– Vårt samarbeid med HTC er drevet av selskapenes delte ønske om å skape den mest appellerende og komplette VR-opplevelsen. Å levere utviklerutgaven av Vive til innholdsprodusentene er en ekstremt viktig milepæl for oss på veien mot å nå det målet, sier Ken Birdwell i Valve.

Valve og HTC lover imidlertid mer enn spill: Også andre underholdningsaktører som HBO, Google, Lionsgate og flere museer er med på VR-visjonen fra start.

I motsetning til konkurrenter som Oculus Rift, vil Vive ikke bare la brukerne omsluttes av en alternativ virkelighet – headsettet vil også ta hensyn den virkelige virkeligheten som om slutter brukeren.

valve2

Takket være noe selskapene kaller «Full Room Scale 360 Degree Solution with Tracked Controllers», vil headsettet tracke omgivelsene og potensielt også innkapsle dem i opplevelsen, noe som kan gjøre det mulig for brukeren å faktisk reise seg opp og gå rundt i rommet.

Samtidig med Vive blir det også lansert trådløse og intuitive VR-kontrollere, én for hver hånd, som gjøre det mulig å samhandle med gjenstander i den virtuelle verdenen.

Vive skal etter planen vises fram i nærmere detalj på Game Developers Conference i San Francisco, der Valve forhåpentlig også endelig skal lansere den ferdige versjonen av deres kommende «spillkonsoll» Steam Machine.