2 minutter å lese

Det lanseres Android-telefoner i fleng. Denne fikk oss til å stoppe opp

(BARCELONA): Det er én spesiell ting vi tipper er grunnen til at mange velger iPhone: Det er lett å forholde seg til. Der har du én lansering i året, og det tøffeste valget er om du vil ha den stor eller liten.

De ypperste Android-telefonene er fullt på høyde med iPhone. Det krever imidlertid sin research når samme merke på samme tid kan vise frem flere nye telefoner du knapt ser forskjell på – men som varierer stort i funksjoner og pris.

Les også: LGs nye topptelefon er et byggesett. Vi har lekt med G5

Et slikt merke er Huawei. Deres nye toppmodell heter Mate 8, og i jungelen av Android-telefoner er dette en å bite seg merke i.

huawei-2

Telefonen ble først vist frem på CES i Las Vegas i januar, men har en stor tilstedeværelse også på Mobile World Congress i Barcelona denne uken. Sammen med deres Nexus 6P og, ja – et forvirrende antall andre telefoner.

Med sin krystallklare 6-tommers skjerm er Huawei Mate 8 et godt eksempel på det amerikanerne kaller en «phablet». En sånn telefon som, når du plukker den opp, får deg til å lure på hva du egentlig skal med et nettbrett.

huawei-4

Designen er stilren samtidig som den gir en aldri så liten følelse av deilig bling – og ikke av den billige sorten.

Les også: Vi tester Samsung Galaxy S7

Telefonen kommer i en standard og en premium-versjon, som har stort sett den samme innmaten bortsett fra blant annet litt mer RAM i storebroren. Begge har samme prosessor, og et kamera på 16 megapiksler.

Huawei Mate 8 i standard- og premium-versjoner, som er nesten identiske.
Huawei Mate 8 i standard- og premium-versjoner, som er nesten identiske.

På innsiden er et batteri med romslige 4000 mAh.

Akkurat som med Google-telefonen Nexus 6P fra samme selskap er det en fingeravtrykkleser der du gjerne holder pekefingeren, på baksiden av telefonen under kameraet. Det er uvant – men praktisk.

huawei-5

Maskinvaren er helt fra øverste hylle, men selv om Mate 8 kommer med Android-versjon 6.0 Marshmallow er programvaren litt uvant og forvirrende – her har de litt å ta igjen på for eksempel Samsung og Sony.

Også disse er på MWC med nye telefoner, som også Xiaomi, LG, HTC, og veldig mange andre. Som sagt: å være Android-bruker krever sin research.