4 minutter å lese

Hva blir de største nyhetene på årets viktigste mobilmesse?

Til uka smeller et av årets største teknologibegivenheter i gang, når Mobile World Congress åpner dørene i Barcelona.

Allerede søndag kveld klokka 18.30 skal Samsung avsløre hva de har opp i ermene – et event du kan følge live her på Link.no, med spørsmål besvart live av folk fra både Samsung og Telenor. Vi har allerede fått noen nyss om hva vi kan forvente … eller ikke?

For å ta tempen å hva vi kan forvente på MWC15, har vi tatt en prat med teknonettstedet Digi.nos utsendte, Thomas Marynowski. Han er allerede på plass i Barcelona, der han i likhet med Link.no vil følge de største mobilavsløringene på tett hold de neste dagene.

– Hva tror du blir de største nyhetene på årets messe?

– Det er uten tvil mest forventninger til Samsungs nye Galaxy S6. Samsung har mye å bevise, selskapet har merket konkurransen for fullt det siste året, og trenger å vise frem litt nytekning. Fjorårets Galaxy fremstod også som litt kjedelig, så man håper på litt nytt design, ryddigere menyer, nye funksjoner og friskere markedsføring. Både Apple og kinesiske produsenter har satset knallhardt den siste tiden, og nå må Samsung svare med samme mynt, så det blir veldig spennende å se hva de koker opp. Jeg håper også på spennende produkter fra HTC og Huawei. HTC har jo bevist at de klarer å lage veldig lekre telefoner, men de sliter med å få solgt dem. Jeg håper de klarer å markere seg mer i år med noe ordentlig spennende, sier Marynowski til Link.no.

Digi.no-journalist Thomas Marynowski. Foto: Privat
Digi.no-journalist Thomas Marynowski. Foto: Privat

– Tror du også det kanskje kan komme noen overraskelser vi ikke hadde forutsett?

– Det er jo alltid rom for overraskelser, men det har samtidig vært ganske mye lekkasjer i forkant av messen, så jeg personlig merker at man har ganske god kontroll på hva som kommer. Jeg er litt nysgjerrig på Microsoft kommer til å vise, jeg håper på noen overraskelser relatert til Windows 10 på mobil. Jeg håper også HTC kommer med noe uventet, det er et selskap som for eksempel ikke har hatt noen wearables hittil.

– Nå som de fleste mobiltelefonene kan gjøre alt, og stort sett har de samme funksjonene – hva føler du er det aller viktigste de nye modellene kan skille seg ut på?

– Jeg tror turen har kommet til programvare. Mindre plagsomme, forhåndsinstallerte apper, mer renere design og bedre ytelse. Samtidig venter jeg tettere integrasjon med diverse nettsky-tjenester fra de fleste produsenter. Det er også en del funksjoner som enda ikke er blitt utbredt, og som jeg tror flere kommer til å snakke om. Trådløs lading, for eksempel. Mobilbetaling vil også bli stort, jeg regner med at Samsung vil bygge det inn i sine telefoner, og flere andre aktører vil presentere sine løsninger.

– Utover selve mobiltelefonene, er det noen andre trender som du tror gjør seg gjeldende på årets messe – som for eksempel wearables?

– Jeg tror det blir mye smartklokker i år ja. Det er en trend som definitivt kommer til å vokse. Ellers, som jeg nevnte i forrige spørsmål, tror jeg det blir mye snakk om forskjellige typer mobilbetaling. Temaer som sikkerhet og personvern og nye utviklinger innenfor mobilnett (raskere 4G – og 5G) kommer til å bli diskutert mye. Og ikke minst: Smarte hjem og tingenes internett er en stor greie i år. Det skjer mye spennende der.

– Google skal etter sigende vise fram sin modulære telefon Ara på messen – er det en mobilretning du har noe særlig tro på?

– Jeg tror ikke på at det kommer til å bli noe kommersiell suksess med det første. Det er lenge til full lansering, og konseptet er nok litt for sært til å nå de store massene, i alle fall foreløpig. Når det er sagt, det er jo en veldig spennende utvikling, og jeg gleder meg selv til å få testet Project Ara. Det blir veldig interessant å se hvor mye interesse det er blant tredjeparter til å lage moduler, hva slags priser det er snakk om, og hvordan byggekvaliteten er.

Link.no vil være tilstede på MWC15 hele neste uke, og rapportere fortløpende om de største, tøffeste og mest overraskende nyhetene!