2 minutter å lese

Hva gjør du hvis A.I. tar over verden?

Med stadig smartere teknologi rundt oss, er det en utbredt frykt at menneskeheten nå står på terskelen til å skape reell, kunstig intelligens.

Og hvis du tror vi tuller, ta deg tid til å lese rapporten «Robotics on the Battlefield Part II: The Coming Swarm,«. Gyslig stuff.

Hva skal du gjøre hvis når kunstig intelligens «snart» tar over verden? Grave deg ned? Overgi deg til nærmeste A.I.-overlord?

Nei …

Her er våre beste råd til hva du skal gjøre hvis verden blir tatt over av Artificial Intelligence:

1. Heng med de smarte folka

john oliver animated GIF

For eksempel professor Stephen Hawking. Han er briljant, belest og dessuten innbitt motstander av A.I. Hvis du skal slåss mot onde droner og annet rask, er det nemlig brainpower, ikke muskelkraft, som kommer til å være avgjørende.

2. Gjem deg på billig hotell

File:Destroyed building VRN.JPG

Her er betongveggene så porøse, wifi-signalene så svake, og den elektromagnetiske forstyrrelsen fra lysstoffrørene så sterk at ingen A.I. klarer å finne deg.

3. Bruk intranett for å kommunisere trygt

A.I. lurker overalt, også i innboksen din, men jobbens kryptiske intranett anno 1995 overgår selv den mest kunstige intelligens. Her kan du utveksle filer, lage mapper og styre og stelle med å planlegge den kommende revolusjonen i fred.

4. Skaff slegge

Yahoo Screen animated GIF

Det finnes mye spennende teknologi, men ingen A.I. tåler å møte en ekte intellektuell tungvekter – slegga. Her fra Apples ikoniske reklamefilm «1984».

5. Lær deg å snakke navajo

crying animated GIF

I tillegg til intranett trenger du å kunne kommunisere trygt muntlig. Dette gjør du ved å lære deg navajo-språket. Under andre verdenskrig ble det hovedsakelig muntlige navajo-språket regnet for å være unbreakable, og i praksis var det heller ingen som klarte å knekke den indianske språk-koden i løpet av krigen.

6. Se alt som finnes av dystopisk sci-fi

blade runner animated GIF

Start med «Blade Runner», jobb deg oppover 80-tallet, 90-talls-noia og «12 Monkeys» + masse godbiter fra 2000-tallet.

Dette er et must for å forstå alle aspekter av den kunstig intelligensens videre utviklingsmuligheter.

Kun den som kjenner filmhistorien, vil kunne forstå fremtiden … (navajo-visdomsord)

7. Sett strøm rett i skolten

Siste utvei for å bli smartere enn en stadig evolverende superintelligens, er å sette strøm på hjernen. Trans-kranial direkte stimuli av hjernen er ikke bare tull. Flere militære prosjekter jobber med dette, og prosessen har blitt populær blant studenter.

Noe vi har glemt? Del gjerne i kommentarfeltet – eller enda bedre, send det i brevpost så ikke datamaskinen din ser hva du skriver.