2 minutter å lese

Hva snakket vi mest om i 2015? Facebook og Twitter har svaret

Nesten uansett hva som skjedde i 2015, enten det var en liten eller stor hendelse, er sjansen stor for at det dukket opp på Facebook og/eller Twitter.

Så viktig er de sosiale mediene blitt for måten vi oppdaterer oss og kommuniserer med hverandre, at de for mange langt på vei utkonkurrerer mer tradisjonelle medier.

Og med en slik posisjon, skulle det bare mangle at selskapene har en rimelig grei oversikt over hva folk flest var mest opptatt av gjennom 2015.

Enten det var skjebnen til han her:

jonsnow

… eller noe langt mer alvorlig som det her:

flyktninger

Facebook har nå publisert en omfattende oversikt over de mest omtalte temaene i året som har gått – i hvert fall slik de selv har målt det gjennom de enorme mengdene data som nettstedets brukere genererer gjennom et år.

Den globale oversikten over de mest omtalte temaene på Facebook i 2015 er som følger (klikk på bildet for større versjon):

Global_Topics_English

På Facebooks oversiktsside kan du også finne flere andre topp ti-lister, basert på forskjellige interessefelt.

For eksempel var den mest omtalte artisten på Facebook i 2015 overraskende nok Ed Sheeran, mens det muligens er litt lettere å gjette at «Game of Thrones» og «Star Wars: The Force Awakens» ledet an på tv-serie- og filmfronten.

I denne videoen Facebook har sydd sammen får du et fint overblikk over det som kom og gikk gjennom året:

Bare noen dager før Facebook offentliggjorde sin liste, publiserte også Twitter de mest populære hashtagene gjennom året som gikk – enten det var snakk om musikk eller politikk.

Noen vinnere er som ventet, andre ikke. Men i et år som i stor grad ble preget av sjokkerende og sørgelige hendelser, er det tross alt fint å se hvilken emoji som toppet topp ti-lista over de mest brukte på Twitter i 2015:

Skjermbilde 2015-12-11 kl. 20.35.32

PS: Noe senere kom også Google på banen med sin samleside over hva vi søkte mest mest etter i 2015.

De har også laget en fin, oppsummerende video: