2 minutter å lese

Hvilken mobil var egentlig best?

Tro det eller ei, men mobiltelefonen fyller faktisk 50 år i år! I forbindelse med feiringen vil vi at leserne (høyst uoffisielt) skal stemme frem den beste mobilen noensinne.

Hvis vi inkluderer alle de eksotiske modellene som kom før smart-telefonene, blir det unektelig mange modeller å velge mellom.

En moderne Samsung Galaxy eller Apple iPhone banker selvfølgelig en gammel Motorola ned i støvlene, men husk at nostalgien er en sterk kraft.

Kanskje banker hjertet ditt hardere for en klassisk Nokia med uendelig batteritid og som tåler absolutt alt? Eller hva med en tidlig 2000-talls Ericsson med «banebrytende» design?

Wikipedias liste over verdens mest solgte mobiltelefoner oppdateres fortløpende. På listen har Nokia kapret både første, andre, fjerde, femte og sjuende plass.

På tredje plass har Apple sneket seg inn, mens Samsung kommer inn først på en god åttende, og Motorola på tiende plass.

Vi har dessverre ikke plass til alle, men har valgt ut fire ikoniske modeller – nå skal du stemme med hjertet!

reactions2

Avstemmingen foregår på Facebook, trykk HER for å komme direkte til posten, og gi din stemme ved å velge samme reaksjonsikon som er plassert under din favoritt-telefon.

Nokia 3310: Klassikeren som tåler alt

nok

Siden lanseringen i år 2000 er det blitt solgt mer enn 126 millioner av denne klassikeren.

Rykter har fortalt at hvis man mistet en Nokia 3310 i gulvet var sjansene større for at det ble sprekk i flisene enn en skramme i telefonen. Nettstedet Techradar har kåret Nokia 3310 til «The greatest phone of all time», og telefonen har også prestert å bli et populært meme mer enn ti år etter lansering.

LES OGSÅ: 11 grunner til at vi savner Nokia 3310

Ericsson T28: Størst blant de minste

snyer

Da Ericsson lanserte T28 i 1999 førte det til mild opphisselse i mobilbransjen. Den mikroskopiske mobilen veide bare 83 gram og var verdens både letteste og tynneste mobiltelefon, og var den første telefonen med lithium-batteri. En design-klassiker med antennen utenpå.

iPhone: Originalen

firstiphone

Lanseringsdatoen 29. juli 2007 endret både mobildesign og måten vi lever livene våre på – for alltid.

Selv om det drøyde nesten ett år før den kom til Norge, vil 2007 bli stående som året da informasjonsteknologien virkelig tok av. Designet er like stilrent den dag i dag, og satte ny bransjestandard for funksjonalitet og formgivning.

Motorola StarTAC: Innovatøren

kassiskstartac

StarTAC var en gigantisk innovatør da den ble lansert i 1996. Ingen hadde noensinne sett en såkalt «flip phone» før, men designet ble godt tatt i mot i publikum og raskt adoptert av konkurrentene, og i tillegg kunne nyvinningen lese såkalte SMS-meldinger og vibrere i stedet for å ringe.

StarTAC var også en av de aller første store salgssuksessene, og solgte mer enn 60 millioner eksemplarer.

Har du en helt annen favoritt enn disse fire? Rop ut i kommentarfeltet – og husk å stemme på Facebook-siden vår!