2 minutter å lese

I stedet for å installere apper, kan du snart streame dem

Synes du det kan bli for mange apper du knapt bruker på telefonen din? Det kan Google ha funnet en potensiell løsning på, når de nå åpner opp for at du kan streame appene i stedet for å installere dem.

Utgangspunktet for den nye teknologien, er at stadig mer av informasjonen som raskt fyller internett publiseres via apper – som er langt mer utilgjengelige enn det vi ellers finner på det åpne nettet.

Faktisk har Google siden 2013 indeksert informasjon også i apper – de sitter nå på over 100 milliarder lenker som fører direkte inn til innhold i apper, noe som utgjør 40 prosent av søkeresultatene på Android-telefoner. Dette har for eksempel har tillatt deg å åpne et søkeresultat på en film direkte i IMDB-appen … om du skulle ha den installert.

appolainen

Som Google selv skriver på sin blogg, er det i dag mest sannsynlig at du i dag søker etter informasjon på mobilen din – og at det svaret du er ute etter kan være dypt begravet i en app.

Om du ikke har appen installert, og informasjonen heller ikke er publisert på det åpne internettet, har ikke Google kunnet vise deg informasjonen.

Før nå.

– Fordi vi vet at det er mye bra innhold som i dag bare er tilgjengelig i apper, har vi fra i dag av muligheten til å vise slik «app first»-innhold i søkeresultatene, skriver Google.

De illustrerer dette ved at om du for eksempel trenger et hotellrom i Chicago, kan søkeresultatet nå inkludere resultater fra den app-eksklusive tjenesten HotelTonight.

Og «magien» oppstår her når du ikke har denne appen installert på telefonen din: Da kan du nemlig streame hele appen direkte til telefonen din, uten å måtte installere den.

stream_app

I søkeresultatene fra Google, vil du derfor kunne se valget om å «streame» appen – noe som foreløpig bare er mulig over trådløst nett.

Teknologien er skybasert, og ifølge Google fortsatt på forsøksstadiet. Men vi tar neppe feil om vi tipper at dette er noe vi kommer til å se mye mer av i tiden fremover …