4 minutter å lese

Julegavene til jenter som elsker teknologi

Å gå ut fra at det er store forskjeller på menn og kvinner når det gjelder interesse for teknologi og gadgets er et potensielt minefelt som vi ønsker å holde oss langt unna.

Vi tror egentlig ikke det er store forskjeller – vi håper i hvert fall at kjønnsforskjellene minker, og det verste vi vet er teknologifabrikkanter som lakkerer en telefon eller nettbrett rosa i håp om at det skal appellere til et bredt segment av kvinner.

«Shrink it and pink it» var lenge et slagord for mange elektronikk- og teknologiselskaper som lager dingser for damer. Så enkelt er det heldigvis ikke lenger.

Når det er sagt tror fremdeles ekspertene at det fremdeles er enkelte forskjeller på hva noen menn og kvinner leter etter når det gjelder teknologi. Ifølge designlaben Femme Den må produktdesignerne tenke mer personlig og rettet mot følelser når de lager produkter for kvinner:

– Kvinner kjøper ikke bare produkter – de kjøper hele pakka. En dames kjøpsbeslutning reflekterer hennes dømmekraft, og hun vil være veldig opptatt av alle detaljer ved merkevaren, heter det på deres hjemmeside.

Med det i bakhodet: Her er sju julegavetips til damer som elsker teknologi. Og du skal ikke se bort fra at menn også kommer til å ha minst like mye glede av flere av produktene.

 

1. Everpurse

everpurse
Foto: Everpurse.com

Pris: 1750 kroner

Lei av å drasse rundt på en lader hele tiden?

Everpurse er en fin og stilren veske med et eget siderom der telefonen kan plasseres for å lades opp til full kapasitet igjen.

Det beste av alt: Den er helt trådløs. På natten skal vesken ligge på en matte som gir den nok kraft til å lade opp en iPhone to ganger.

 

 

2. Fitbit Tory Burch collection

fitbit
Foto: Fitbit.com

Pris: 1230 kroner

De siste årene har såkalte aktivitetsarmbånd blitt ekstremt populære. De hjelper deg med å komme i form ved å logge trening, søvn etc., men er ofte ikke spesielt stilige.

Nå har imidlertid designeren Tory Burch laget en kolleksjon for Fitbit, bestående av et bronsekjede og et armbånd, med et mye mer ambisiøst design enn de vanlige gummialternativene. Dessuten ser de jo ut som helt vanlige smykker, og man slipper derfor stadige spørsmål fra folk som ikke aner hva et aktivitetsarmbånd er.

 

3. Kohler Moxie dusjhode + høyttaler

kohlermoxie
Foto: Us.kohler.com

Pris: 750 kroner

Har du en kone eller kjæreste som liker å synge i dusjen? Da kan dette være et alternativ.

Kohler Moxie har utviklet et dusjhode med en innebygget bluetooth-høyttaler som lar deg spille av musikk fra mobilen eller nettbrett for lytting i dusjen. Høyttaleren gir ifølge dem som har testet den god og høy lyd, mens dusjhodet har et veldig rent og behagelig design.

 

4. Lulu Guinness Limited Edition Impossible Silver Polaroid SX-70

lulu_polaroid
Foto: Luluguiness.com

Pris: 4950 kroner

De aller fleste bildene tar vi med smarttelefonene våre, men for helt spesielle anledninger er det gøy å gjøre noe annet – og det gode gamle Polaroid-kameraet går aldri av moten.

Denne modellen er designet av Lulu Guinness i forbindelse med deres 25-årsdag, og inkluderer film som gir 32 bilder. Eksklusivt og flott, men også rimelig dyrt da.

 

5. HandyCandy ørepropper

handycandy
Foto: Amazon.com

Pris: 240 kroner

Typiske ørepropper man kjøper i en elektronikkbutikk har ofte et kjedelig design, men produsentene i HandyCandy har tenkt gjennom sakene litt mer grundig og har kamuflert ledningene som halskjeder i mange ulike varianter.

Dermed ser de stilige ut – også om de bare henger rundt halsen din når du ikke bruker dem.

 

6. Brookstone automatisk vinåpner

vinapner
Foto: Brookstone.com

Pris: 280 kroner

Mange av oss syns nok at selve ritualet ved det å åpne en vin med en tradisjonell vinåpner har en viss sjarm, men om du ikke deler dette synet er kanskje Brookstones automatiske vinåpner et alternativ.

Den kan åpne opptil 50 flasker før den må lades opp på nytt, og åpner både syntetiske og naturlige korker på få sekunder.

 

7. Click & Grow Smart Herb Garden

clickgrow
Foto: Clickandgrow.com

Pris: 413 kroner

Lyst på ferske urter, men mangler tid (eller sollys) til å holde dem ved like? Click & Grow påstår at de har løsningen.

Dette er rett og slett en smartpotte som du kobler til strøm og fyller på litt vann – og så gjør systemet resten. Den fordeler vann etter hvert som plantene trenger det, gir lys og sørger for optimale vekstforhold.

 

Lykke til med julegavene!