4 minutter å lese

Kan Blizzards nye storspill «Heroes of the Storm» måle seg mot e-sport-kongene?

Etter mange måneders omfattende betatesting, ble Blizzards nye storspill «Heroes of the Storm» endelig lansert til alle som vil spille det denne uka.

I spillet (som i utgangspunktet er gratis) møtes over 30 helter fra «Warcraft»-, «StarCraft»- og «Diablo»-universene takket være den interdimensjonale stormen Nexus, som utgjør rammen for spillet.

Passe vilt – men dette er vel heller ikke noe man spiller for historiens del?

«Heroes of the Storm» tilhører den såkalte multiplayer online battle arena-sjangeren (MOBA), en svært populær spilltype spesielt innenfor e-sport – der konkurrentene «League of Legends» («LoL») og «Dota 2» allerede har fått gode fotfester.

Hvordan kan så Blizzards nykommer klare seg mot disse? Vi har tatt en prat med fagredaktør Tor-Steinar Tangedal hos Gamer.no, som står bak Telenorligaen – Norges største e-sportsatsing.

– Har dere merket stor interesse rundt «Heroes of the Storm» opp mot lanseringen?

– Det har vært ganske bra trøkk på de artiklene vi har skrevet om spillet, og betanøklene vi delte ut tidligere i år fikk virkelig bein å gå på. Nå er det allerede 12 helnorske lag (60 spillere) påmeldt til turneringen vi skal ha om noen uker, sier Tangedal til Link.no.

Fagredaktør Tor-Steinar Tangedal og e-sport-ansvarlig Stein Wilmann i Gamer.no. Foto: Snorre Bryne
Fagredaktør Tor-Steinar Tangedal (t.v), her sammen med e-sport-ansvarlig Stein Wilmann i Gamer.no. Foto: Snorre Bryne

– Hva er ditt inntrykk av spillet så langt?

– «Heroes of the Storm» virker perfekt for dem som vil bli kjent med MOBA-spill. Spillet er vesentlig enklere å lære enn «League of Legends» og «Dota 2», det tar kun 20 minutter å spille en kamp og det er en frisk pust i sjangeren. Likevel tror jeg det har nok dybde til å bli interessant for de litt mer erfarne, som synes de andre spillene tar for mye tid.

Allerede er «League of Legends» en etablert del av Telenorligaen, mens «Dota 2» testes ut i en egen liga i regi av Gamer.no. På verdensbasis er det også stort sett disse to spillene som virkelig har etablert seg i de store e-sportturneringene.

Selv mistenker Tangedal at Blizzard kanskje vil slite litt med å få sitt nye storspill helt til topp på e-sport-tronen:

– Jeg tror ikke «Heroes of the Storm» kommer til å bli like stort som «LoL» og «Dota 2». Jeg tror imidlertid det kommer til å ligge på en god tredjeplass over de mest populære MBOA-ene hva e-sport angår, og at det kommer til å ha en respektabel e-sportscene en god stund fremover. Men det er for tidlig å felle noen endelig dom.

heroes-05

En som imidlertid har felt sin dom over spillet er Gamer.nos anmelder Adrian Simen Holm, som ga det karakteren 8/10 med følgende konklusjon:

Jeg skal ikke spekulere i hvorvidt Heroes of the Storm kan hevde seg som en e-sport satt opp mot «League of Legends» og «Dota 2». Men det er i alle fall ikke kvaliteten på spillet som skal hindre Blizzard i å skape nok en bauta i elektronisk konkurransespilling. Til tross for noe småplukk, er Heroes of the Storm et svært velkomment tilskudd til en ellers mettet sjanger.

– Hva tror du Blizzard kan ta med til bords i «Heroes of the Storm» som vi ikke har fra før i MOBA-sjangeren?

– Som et spill fokuserer HotS mye mer på samarbeid framfor individuelle ferdigheter. Sistnevnte er også viktig, naturligvis, men hver gang man oppnår noe i spillet bidrar man til å styrke laget som en helhet, heller enn å styrke sin egen spillfigur. Dette gjør spillet mer tilgjengelig både som spillopplevelse og seeropplevelse, sier Holm til Link.no, og fortsetter:

– En annen vesentlig forandring er at vi ser flere ulike kart hvor hvert og ett har sine egne spilleregler. I de fleste andre MOBA-spill er det kun ett kart hvor det som regel er dynamikken mellom de to lagene som har hovedrollen. I de ulike kartene i «Heroes of the Storm» dreier kampen seg ofte om å sikre andre mål enn å drepe motstanderens figurer og rasere bygningene deres.

– For eksempel er det ett kart hvor dynamikken ved noen tidspunkter dreies mot å ha kontroll over to baser. Den som klarer å ha kontroll over begge samtidig, kan aktivere en kraftig figur som hjelper dem i kampen mot motstanderen. Dette gjør at spillet får mer variasjon enn andre MOBA-spill.

Du kan selv laste ned «Heroes of the Storm» til PC eller Mac hos Battle.net. Det er i utgangspunktet gratis å spille, men du kan betale for muligheten til å spille med faste figurer, samt oppgradere disse med skins og mounts.

heroes-17